Mini pateuri cu ciuperci si smochine

de papabundetot in Prajituri, 22 Sep 2013 | 2929 vizualizari

 

Daca e zi de weekend inseamna ca ne jucam in bucatarie cu arome,texturi si culori din cele mai variate.Aveam in frigider cateva ciupercute,insuficiente pentru o ciulama dar de ajuns pentru cateva aperitive cu smochine,asa ca mi-a venit ideea unor mini pateuri.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 300 gr ciuperci proaspete
  • 3 smochine
  • 2 ardei iuti
  • 2 catei de usturoi
  • 2 x 275 gr foietaj
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • 30 gr cascaval ras
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini pateuri cu ciuperci si smochine:

Aluatul foietaj l-am scos din congelator,insa nu l-am lasat sa se dezghete chiar de tot pentru ca ar fi fost prea moale ca sa lucrez cu el.

Ciupercile si smochinele le-am taiat cubulete mici,am pus putin ulei de rapita intr-o tigaie,am adaugat usturoiul si ardeii iuti tocati marunt,am calit putin,apoi am adaugat ciupercile si cand acestea au fost aproape gata (mai mult de trei sferturi),am adaugat si smochinele.Am lasat apoi ciupercile sa se raceasca complet pentru a nu strica aluatul.

Foaia de aluat am intins-o pe blatul de lucru,am taiat dreptunghiuri aproximativ egale (mie mi-au iesit cam 12 dreptunghiuri dintr-o foaie),apoi am pus cate o lingurita de ciuperci cu smochine pe fiecare foaie ,am uns marginile cu ou si apoi am impaturit aluatul,obtinand niste mini pateuri.Am sigilat marginile apasand cu furculita,am uns cu ou batut deasupra,am presarat putin cascaval ras si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Pofta mare!

 

COMENTARII (7)

Angelina_Elena 1

22.09.2013, 17:41

Bunica 1

22.09.2013, 19:08

Ce bune!

Rocsi 1

22.09.2013, 22:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!