Mini pavlova.

de lilik in Dulciuri, 11 Noi 2012 | 1557 vizualizari

 

De foarte mult timp imi doresc sa fac acest desert,dar am amanat mereu,insa acum i-a venit randul....offff...este un deliciu...oaspetii ce i-am avut azi au fost tare incantati.

 

INGREDIENTE

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 125 gr zahar tos
  • 125 gr zahar pudra
  • 1 lingurita otet din vin alb
  • 1 lingura amidon de porumb

Pentru decorat:

  • 200 ml smanatana pentru frisca
  • 200 ml frisca vegetala dulce
  • 4-5 lingurite peltea de capsuni
  • 1 vanilina
  • 2 kiwi
  • 3 piersici din compot(sau alte fructe)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini pavlova.:

Amestecam zaharul pudra cu zaharul tos.

Batem albusurile spuma cu praful de sare,apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana bezeaua sta "bat",apoi adaugam otetul,mixam si apoi adaugam amidonul.Omogenizam compozitia si o punem intr-un poche sau folosim o lingura.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt formam cercuri de bezea cu marginile usor mai ridicate(astfel incat in mijloc sa avem o gaura).
Din aceasta compozitie mi-au iesit 9 bucati.

Incingem cuptorul la 200° si cand ne pregatim sa bagam bezeaua la cuptor il lasam la 110°,apoi dam bezeaua timp de 50-60 de minute circa,dupa care lasam sa se raceasca.

Mixam frisca si smantana cu vanilina,adaugam si pelteaua de capsuni(punem atat cat trebuie ca sa capete frisca o culoare rozalie);fructele le taiem felii.

Cu maxim 2 ore inainte de a fi servite punem in fiecare cosulet de bezea frisca si decoram cu fructe dupa plac,apoi dam la rece pana in momentul servirii.

Este un deliciu!!!

 

TIPS-URI

1

nu umpleti cosuletele cu mult timp inainte de a le servii deoarece bezeaua se inmoaie.

2

bezeaua pentru pavlova trebuie sa aiba un exterior crocant iar in interior sa fie moale.

RETETA IN IMAGINI

Mini pavlova.-0
Mini pavlova.-1
Mini pavlova.-2
Mini pavlova.-3
Mini pavlova.-4
Mini pavlova.-5

COMENTARII (20)

diaconta

diaconta 1

12.11.2012, 13:25

super ti-au iesit

andreea_angelo

andreea_angelo 1

15.11.2012, 17:43

ce frumoase sunt

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 13:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!