Mini pavlova cu crema de lamaie si mure

de Rocsi in Dulciuri, 12 Mai 2016 | 592 vizualizari

 

Nu stiu cum a fost prima voastra experienta cu pavlova, cei care ati incercat aceasta bezea, dar pentru mine a fost un fiasco total. Vroiam eu intr-o buna zi, sa fac un fe de tort, iar blatul de deasupra sa fie de pavlova.

Foarte increzatoare ma apuc de treaba, totul merge perfect. Cand scot bezeaua de la copt, ce sa vezi, se lalaise mult si bine...Pfffff, la gunoi. Nu ma dau batuta si trec la tura a doua de blat. Procedez la fel, ma uit la ea dupa ce s-a copt si zic bingooo. Dupa ce s-a racit, cand ma uit la ea se lasese si cum am pus mana pe ea, se facuse ferfenita. Pac la gunoi si asta. Gata, imi zic eu, nu e de mine!

Zilele astea scot niste albusuri de la congelator. Hmm, gandul imi zboara iar la pavlova, ca parca nu as vrea sa ma dau batuta asa repede. Ma apuc iar de treaba si m-am gandit sa fac varianta mini.

Ei da, astea au iesit, doar ca trebuia sa le fac putin mai micute si mai aspectoase, dar m-am bucurat ca rezultatul a fost cel mult asteptat.

Imediat am pregatit si o crema cu lamaie, putina menta maruntia in ea si daaaa, deliciul este gata.

Este un desert minunat, nu spun nu, dar nefiind fana bezea, nu l-as pregati foarte des, recunosc.

Pentru iubitorii de bezea, acest desert este absolut perfect!

 

INGREDIENTE

  • Pentru bezea:
    • 4 albusuri
    • 200 gr zahar pudra
    • 2 lingurite otet
    • 2 lingurite amidon
    • un praf de sare
    • 1 lingurita vanilie
    Crema:
    • 350 ml lapte
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri amidon
    • 1 lingura unt
    • coaja rasa de lamaie
    • frunzulite de menta
    • cateva mure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini pavlova cu crema de lamaie si mure:

Bezeaua:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Zaharul pudra il cernem.
Incepem si incorporam zahar pudra in albusurile spuma, cate putin, mixand dupa fiecare adaugare.
Mixam cel putin 12-15 minute in total.
La final punem otetul, amidonul si vanilia, mai mixam circa un minut.
Tapetam cu hartie de copt o tava, ungem cu putin unt hartia.
Punem bezeaua intr-un pos, facem niste cercuri pe hartia de copt, iar pe margine mai trasam cate o bordura din bezea peste cea care este, pentru a fi mai inalte marginile.

Mie mi-au iesit 7 bucati, dar daca le faceti putin mai mici si mai egale, va ies 8 bucati.
Aprindem cuptorul, il incingem si il reglam la treapta cea mai mica a aragazului.
Introducem tava in cuptor pentru 60-70 de minute maxim.
Dupa acest timp, stingem cuptorul, lasam mini pavlova sa se raceasca in cuptor, fie cu usa inchisa, fie cu ea usor intredeschisa.

Crema:
Intr-o cratita amestecam laptele cu amidonul si zaharul.
Invartim bine cu un tel, pana amidonul este complet desfacut, transferam totul pe foc.
Pregatim crema la foc potrivit, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam crema de pe foc, punem untul si il incorporam bine.
O acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.
In crema rece adaugam coaja rasa de lamaie si maruntim si doua frunze de menta.
Scoatem mini pavlova reci din cuptor, punem crema, iar deasupra cateva mure.
Decoram cu frunzulite de menta si servim.
Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini pavlova cu crema de lamaie si mure 442584
retete culinare - Mini pavlova cu crema de lamaie si mure 442585
retete culinare - Mini pavlova cu crema de lamaie si mure 442586
retete culinare - Mini pavlova cu crema de lamaie si mure 442587
retete culinare - Mini pavlova cu crema de lamaie si mure 442588
retete culinare - Mini pavlova cu crema de lamaie si mure 442589
retete culinare - Mini pavlova cu crema de lamaie si mure 442590
retete culinare - Mini pavlova cu crema de lamaie si mure 442591

COMENTARII (40)

Rocsi 1

13.05.2016, 21:32

Marcela nu este deloc greu, chestia este sa iese cum trebuie

ancutsa 1

07.06.2016, 19:34


Am o intrebare pentru tine: ai spus ca dupa ce este gata se lasa in cuptor sa se raceasca, dar daca am mai multe tavi ce pot face?

Rocsi 1

07.06.2016, 20:31

Ancutsa, in primul rand cred ca trebuie sa le coci pe rand, dar nu stiu ce poti face cu bezeaua cat timp se coace si se raceste prima tura. Cred ca trebuie sa bati si bezeaua pe rand. Concret nu stiu ce sa iti zic, ca nu am incercat ceea ce ma intrebi tu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21