Mini quiche

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2010 | 4632 vizualizari

 

Este o gustare calda excelenta, usor de facut si numai buna pentru o cina cu invitati sau in familie. Eu am facut la repezeala de data asta 6 bucati, cu diverse arome ca sa impac toate gusturile .

 

INGREDIENTE

  • o foaie pentru tarte sarate, de data asta am folosit foaie cumparata pentru ca eram in graba mare,
  • un ou,
  • 2 linguri de cascaval ras,
  •  o lingura plina de smantana grasa ( de 30% am pus eu ) ,
  • sare,
  • piper,
  • verdeturi asortate ( eu am pus ceva amestec care le avea pe toate  inclusiv usturoi deshidratat).
  • Pentru garnisit cele 6 mini quiche am folosit de daca asta : cativa creveti si calamar ( pt cele cu fructe de mare ) , 
  • 150 de grame de somon crud neafumat ( am facut 2 cu somon) 
  • putina sunca si ciuperci pentru alte 2 bucati
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini quiche:

 Preparare: taiem cerculete mari foaia de tarta, eu am decupat cu un bol 6 cerculete. Asezam cerculetele intr-o tava de minitarte pensulata  in prealabil cu unt.  Separat intr-un bol amestecam oul cu smantana, cascavalul ras si verdeturile si condimentam cu sare si piper . In fiecare mini quiche punem cate 2 linguri din acest amestec .

  Garnisim apoi in functie de preferinte,

eu am facut cate 2 cu fructe de mare, 2 cu somon si 2 cu ciuperci si jambon . 

 Coacem la temperatura medie in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 de minute,

timpul poate varia in functie de cuptor.

Se servesc caldute; eu am presarat peste patrunjel maruntit .

 

RETETA IN IMAGINI

Mini quiche-0
Mini quiche-1
Mini quiche-2
Mini quiche-3
Mini quiche-4

COMENTARII (26)

Sylvia

Sylvia 1

17.05.2010, 15:33

Adina sper sa gasesti repede, sunt foarte bune

vanilla

vanilla 1

29.06.2010, 14:07

cred ca s-ar potrivii fff bine la un fingerfood party!!! yummi

adry88

adry88 1

03.06.2011, 21:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!