Mini rulouri ...la buchet!

de janet in Dulciuri, 23 Mai 2010 | 4119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -600 gr faina alba
  • -240 ml lapte caldut
  • -100 gr zahar
  • -80 gr unt topit
  • -2 oua
  • -25 gr drojdie proaspata
  • -un praf de sare
  • -coaja rasa de lamaie si portocala
  • -vanilie
  • -mac.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini rulouri ...la buchet!:

Intr-un bol, cernem faina, drojdia o desfacem cu un pic de lapte caldut ,ouale le batem cu zaharul si laptele in care am pus coaja de lamaie si portocala,
vanilia si praful de sare.

Facem o adancitura in faina si punem drojdia desfacuta cu lapte, apoi untul topit si amestecul de oua,lapte, zahar si mirodenii.

Framantam bine si lasam pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in trei si il intindem in fasii late cam de 10 -12 cm.

Apoi taiem fasiile din din 10 in 10 cm,-eu am taiat din ochi...
Pe fiecare patratel format punem umplutura pe care o dorim: gem,ciocolata sau nutela,
eu am folosit miez de nuca prajit si macinat, amestecat cu cacao, zahar, un pic de esenta de rom si un pic de lapte, pana a iesit ca o crema.
Am uns o forma
de blat de tort si in mijloc am pus o biluta de aluat in care am pus o lingurita de gem de mure si am presarat peste ea mac. Apoi fiecare rulou format l-am pus in picioare inprejurul bilei de aluat. Am completat asa toata forma, am acoperit-o si am lasat cam 30 de min. sa creasca aluatul.
Dupa ce a crescut frumos, am uns cu ou batut si am dat la cuptorul de dinainte incins, cam 40 de min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini rulouri ...la buchet!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

janet 1

25.05.2010, 11:49

Va multumesc si va ofer o imbratisare la...buchet!

jolygina 1

31.05.2010, 18:38

foarte interesant

jolygina 1

03.02.2014, 00:53

ce frumoasa e

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu banane si ciocolata