Mini savarine

de elucubratiiculinare in Prajituri, 7 Feb 2012 | 5920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g făină
  • 150 g unt sau 100 ml ulei
  • o lingură zahăr
  • 10 g drojdie
  • 4 ouă
  • 50 ml lapte
  • un praf de sare
  • unt sau ulei pentru uns formele
  • pesmet
  • Sirop
  • 250 g zahăr
  • 500 ml apă
  • 1 lingură rom
  • Garnitură:
  • 500 g frișcă
  • marmeladă caise sau căpșuni.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini savarine:

Cernem făina într-un castron. 
În mijloc facem o gropiță în care punem drojdia amestecată cu laptele călduț. 
Se amestecă cu puțină făină să se formeze maiaua care se va lăsa la crescut 15 minute.
Adăugăm apoi ouăle, zahărul, sarea și amestecăm cu restul de făină.
După ce frământăm bine, adăugăm uleiul călduț (sau dacă preferați untul, puteți pune 150 g unt topit).
Frământăm în continuare până se absoarbe tot uleiul.
Se acoperă și se lasă la cald pentru 40-60 minute.


Între timp pregătim siropul. 
Se amestecă apa cu zahărul și se pune pe foc amestecând pănă se topește zahărul. 
Se lasă să dea câteva clocote.
Romul se adaugă după ce se răcește.


Se iau formele speciale de mini savarine, se ung cu ulei sau unt și se tapetează cu pesmet.
Se umplu pe jumătate cu aluatul preparat.
Mie mi-au ieșit în jur de 20 de mini savarine.
Se lasă la crescut până ajunge aluatul la gura formei, apoi se dau la cuptor (preîncălzit) unde se țin până se rumenesc (15-20 minute în funcție de cuptor).
Se lasă să se răcească în forme.


Când s-au răcit, se însiropează după ce s-a tăiat căpăcelul cu model, dar nu de tot, cât să putem să punem frișcă bătută în mijloc.
Se ung cu marmeladă și se dau la rece până a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarina