Mini savarine

de elucubratiiculinare in Prajituri, 7 Feb 2012 | 3997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g făină
  • 150 g unt sau 100 ml ulei
  • o lingură zahăr
  • 10 g drojdie
  • 4 ouă
  • 50 ml lapte
  • un praf de sare
  • unt sau ulei pentru uns formele
  • pesmet
  • Sirop
  • 250 g zahăr
  • 500 ml apă
  • 1 lingură rom
  • Garnitură:
  • 500 g frișcă
  • marmeladă caise sau căpșuni.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini savarine:

Cernem făina într-un castron. 
În mijloc facem o gropiță în care punem drojdia amestecată cu laptele călduț. 
Se amestecă cu puțină făină să se formeze maiaua care se va lăsa la crescut 15 minute.
Adăugăm apoi ouăle, zahărul, sarea și amestecăm cu restul de făină.
După ce frământăm bine, adăugăm uleiul călduț (sau dacă preferați untul, puteți pune 150 g unt topit).
Frământăm în continuare până se absoarbe tot uleiul.
Se acoperă și se lasă la cald pentru 40-60 minute.


Între timp pregătim siropul. 
Se amestecă apa cu zahărul și se pune pe foc amestecând pănă se topește zahărul. 
Se lasă să dea câteva clocote.
Romul se adaugă după ce se răcește.


Se iau formele speciale de mini savarine, se ung cu ulei sau unt și se tapetează cu pesmet.
Se umplu pe jumătate cu aluatul preparat.
Mie mi-au ieșit în jur de 20 de mini savarine.
Se lasă la crescut până ajunge aluatul la gura formei, apoi se dau la cuptor (preîncălzit) unde se țin până se rumenesc (15-20 minute în funcție de cuptor).
Se lasă să se răcească în forme.


Când s-au răcit, se însiropează după ce s-a tăiat căpăcelul cu model, dar nu de tot, cât să putem să punem frișcă bătută în mijloc.
Se ung cu marmeladă și se dau la rece până a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini savarine 145149
retete culinare - Mini savarine 145150

COMENTARII (17)

Rocsi 1

07.02.2012, 20:16

delicioase

mirela0911 1

07.02.2012, 23:45

foarte bune!

mihaelar63 1

08.02.2012, 22:51

Bine ai venit !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: