Mini tarte cu ananas

de CameliaR in Dulciuri, 25 Mai 2016 | 3102 vizualizari

 

Aceste mini tarte sunt un deliciu pentru prichindei dar si pentru prichindeii mai mari. :) Reteta pentru tarte am luat-o de la Jamila. Eu am facut o crema din frisca si mascarpone cu bucatele de anans la baza tartei. Puteti pune si alte fructe. Au fost delicioase.   

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 50 ml apa rece
  • 120 g unt rece
  • 2 linguri de zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr mascarpone
  • cubulete de ananas din compot
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu ananas:

Punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul si praful de sare. Amestecam usor. Adaugam untul rece taiat cubulete. Incorpororam cu varful degetelor untul in faina pana amestecul are textura pesmetului. Adaugam galbenusul de ou si apa. Amestecam usor cu mainile.. Scoatem aluatul pe masa de lucru, presaram putina faina si il framantam putin cat sa devina o bila compacta. Acoperim aluatul cu o folie de plastic si il lasam la frigider pentru 15 minute. Scoatem aluatul din frigider luam din el bucati pe care le modelam in forme de tarte sau intr-o tava de briose asa cum am pocedat eu. Cu ajutorul degetelor modelam bine aluatul si tapetam bine forma. Asa procedam cu toate formele de tarta. Cu o furculita intepam usor baza aluatului. Punem deasupra fiecarei tarte o bucata mica de foaie de copt peste care punem orez. Puteti pune si fasole sau naut. Lasam tartele la cuptor pentru 15 minute la 170 grade C.

Crema:

Mixam frisca cu cele 2 plicuri de zahar vanilat. Cand frisca s-a intarit adaugam si crema de mascarpone. Mixam usor pana se incorporeaza. Puteti sa folositi ce crema va place mai mult ( crema de ciocolata, crema de vanilie, etc).

Taiem ananasul bucatele. La baza tartei punem ananas iar apoi cu un pos ornam frumos tartele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

25.05.2016, 16:13

bune, bune!

Rocsi 1

25.05.2016, 20:22

Tare frumoase dar si delicioase. Bravo!

CameliaR 1

26.05.2016, 17:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cosulete diplomate