Mini tarte cu cremă de căpşuni

de diaconta in Prajituri, 2 Iun 2013 | 2050 vizualizari

 

Dacă tot am avut reclamaţii că nu am postat nici un desert cu căpşuni,am prestat nişte mini tarte.Eu zic c-au fost cam bune,blat crocant(acelaşi ca şi la tarta cu brânza) şi cremă delicată de căpşuni.Desigur se pot folosi şi alte fructe.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de tarte:
  • 300 g faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri smântâna
  • 50 g unt
  • 75 g untura
  • 2 galbenusuri
  • Sare
  • ½ bicarbonat stins cu zeama de lamâie
  • Vanilie
  • Pentru crema:
  • 400 g capsuni
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml smântâna pentru frisca
  • 10 g gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu cremă de căpşuni:

Faina am amestecat-o cu sarea,zaharul,untul si untura.

Am pus apoi galbenusurile,smântâna si vanilia,bicarbonatul stins cu zeama de lamâie.

Am facut o bila din aluat,am acoperit-o cu folie si am pus-o la frigider pentru o ora.

Am pus apoi aluatul in formele de tarta si le-am pus la cuptor 35 de minute.

Capsunii i-am lasat cu zahar pâna au lasat sirop ,apoi i-am pasat cu mixerul vertical.

Smântâna pentru frisca am mixat-o (pâna mi-a venit acru) si am pus-o la frigider.

Gelatina am hidratat-o cu 2 linguri de apa rece,dupa care am încalzit-o la microunde si am pus-o peste capsuni.

Am pus amestecul de capsuni la frigider o ora,apoi am încorporat în el frisca .

Am pus deasupra tartelor câte un moţ de crema.

Zic c-ar merge si cu putina înghetata alaturi  :))))))

 

RETETA IN IMAGINI

Mini tarte cu cremă de căpşuni-0
Mini tarte cu cremă de căpşuni-1
Mini tarte cu cremă de căpşuni-2

COMENTARII (32)

diaconta 1

03.06.2013, 14:51

Sim0 )))))) inca nu,dar ramasesera nepostate de ceva vreme si am zis sa nu zica lumea ca m-am lasat de gatit
Uite si gaby intreba daca gatesc ))))))

mirela0911 1

03.06.2013, 14:52

tare frumusele sunt!

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 13:18

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04