Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte

de Angelina_Elena in Prajituri, 15 Noi 2013 | 3121 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 115 g unt
  • 150 g faina
  • 60-80 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 2 galbenusuri
  • In plus:
  • 2 mere mari golden
  • zeama de lamaie
  • 1 plic tort Gelee transparent Dr. Oetker
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte:

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea.

Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.

Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.

Aluatului rezultat i se da forma de bila, apoi se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe masa infainata si decupam 18 cercuri mari.

In formele de silicon pentru muffins am pus aluatul si l-am "aranjat" presand usor cu mana.

Asezam formele intr-o tava apoi le dam la cuptorul preincalzit, vreo 15 minute pana incep sa se rumeneasca frumos pe margine.

Lasam mini tartele sa se raceasca si pregatim budinca de vanilie.

Budinca de vanilie: intr-un ibric punem 450 ml laptele la fiert.

Intr-un bol amestecam faina, galbenusurile, zaharul, si adaugam treptat laptele ramas.

Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam compozitia precedenta si amestecam la foc mic pana cand se ingroasa si prinde consistenta unei budinci.

Lasam sa se raceasca si ne ocupam de mere.

Spalam si curatam merele de coaja, le taiem feliute subtirele, stoarcem putina zeama de lamaie peste ele si le asezam apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10 minute sau pana merele incep sa se rumeneasca foarte usor pe margine.

Le lasam sa se raceasca.

Asamblare: intre timp umplem mini tartele cu crema de vanilie, apoi asezam cate 3-4 feliute de mere coapte.

Pregatim jeleul transparent conform instructiunilor de pe ambalaj.

Ajutandu-ne de o pensula, ungem fiecare mini tarta cu jeleul transparent.

Le dam la frigider pana la servire.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert portughez- Pasteis de nata