Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

de diaconta in Prajituri, 5 Mai 2013 | 6686 vizualizari

 

Forme de tarta mi-am achiziţionat din Cămară, trebuia să mai consum şi din fructele de pădure de la congelator, aşa că reţeta asta a fost tocmai potrivită. Blat sfărâmicios, jeleu acrişor de fructe, bezea crocantă cu nucă, o combinaţie care mie îmi place tare mult. Mi se alătură cineva?

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de tarta:
  • 600 g faina
  • 100 g unt
  • 150 g untura
  • 4 galbenusuri de ou
  • 4 linguri smântâna
  • 5 linguri zahar
  • O lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamâie
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Pentru jeleu:
  • 300 g fructe de padure(afine,coacaze roşii,mure)
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri de ou
  • 5 linguri zahar
  • 250 g nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea:

Pentru foaia de tarta,am amestecat toate ingredientele.A rezultat un aluat ceva mai moale pentru ca este destul de gras.Asta este însa foarte bine,va fi sfarâmacios si nu se va lipi de forme.

Am pus aluatul acoperit cu o folie la frigider pentru o ora.

Pentru jeleu,am amestecat fructele cu zaharul,le-am pus in blender si le-am pasat,dupa care le-am trecut prin sita pentru a înlatura semintele.

Daca nu va deranjeaza,puteti sari peste aceasta etapa.

Am amestecat apoi cu amidonul si am pus vasul pe foc,amestecând pâna s-a îngrosat.Am lasat sa se raceasca.

Cu aluatul pregatit,am îmbracat formele.Mi-au iesit 12 bucati.

Am pus în fiecare jeleu de fructe si câteva afine.

Pentru bezea,am batut albusurile spuma tare,am adaugat câte o lingura de zahar iar la final am încorporat usor nuca cu ajutorul unei palete.

Cu un  poş am pus bezeaua deasupra tartelor.

Am pus la cuptor pentru 30 de minute.

Tarta trebuie sa ramana destul de crocanta si bezeaua uscata.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si nuca