Mini- tarte cu lamaie

de Rux in Prajituri, 16 Oct 2011 | 2178 vizualizari

 

By Ruxy........un blat buuuuun de biscuiti vanilati, cu crema multa delicioasa de lamaie si vanilie...un dulce perfect pentru o dupa amiaza de duminica!

 

INGREDIENTE

Blat tarte- biscuiti:  
  • 300 gr faina
  • 200 gr unt moale ( la temp. camerei)
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri smantana
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 pliculete vanilie
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie
Crema de lamaie:
  • 3 oua
  • zeama de la 1/2 lamaie si coaja de la o lamaie mare
  • 7 linguri de zahar pudra
  • 1/2 pachet de unt
  • 250 ml lapte
  • 50 gr faina
  • 1 plic vanilie( esenta)
Glazura:
  • 3  linguri si 1/2- 4  de zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini- tarte cu lamaie:

Mi-au iesit 8 tarte grozav de delicioase si o tava plina de biscuiti vanilati.

Punem toate ingredientele pentru blat in vasul de framantat mai putin faina si incepem sa adaugam faina si sa framantam pana obtinem un aluat numai bun de tarta in maxim 5 minute. Eu am avut untul direct de la rece astfel ca l-am ras pe razatoare si l-am lasat cateva minute sa se inmoaie. si sa ajunga aproape de temperatura camerei la un loc destul de cald in bucatarie.

Il infoliem si-l dam la rece pentru 30 de minute.

Intre timp pregatim crema. 

Punem pe foc laptele intr-un ibric cu vanilia si-l dam in clocot.

Batem ouale cu zaharul si apoi cu faina bine de tot.

Turnam jumatate din cantitatea de lapte fierbinte peste compozitia de ou zahar si faina si apoi turnam totul peste restul de lapte din vasul de pe foc. Amestecam pana se ingroasa crema si punem untul cubulete( rece din frigider). Cand untul sa topit( tot pe foc mic) turnam si zeama de lamaie amestecand fara oprire. Luam de pe flacara si punem crema la rece.

Scoatem blatul, apoi pregatim formele ungandu-le cu ulei.

Intindem o foaie mare si decupam cu formele de tarta bucati pe care apoi le vom aseza uniform, ( intinzandu-le cu mana in interiorul lor). Intepam blatul cu furculita.

Coacem pana se rumenesc( 15- 20 de min).

Din restul de aluat intindem foaie si decupam biscuitii. Ii coacem in acelasi mod pana se rumenesc. Ii servim pudrati cu zahar pudra si vanilie. ( eu amestec vanilia cu zaharul pudra si apoi pudrez biscuitii.

Umplem tartele cu crema de lamaie racita.

Preparam glazura:

Amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie si turnam deasupra fiecarei tarte cate o lingura de glazura.

Ornam cu feliute de lamaie.

Sa avem pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129444
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129445
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129447
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129448
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129449
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129450
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129451
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129452
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129453
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129454
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129455
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129456
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129457
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129458
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129459
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129460
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129461
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129462
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129463
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129464
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129465
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129466
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129476
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129477
retete culinare - Mini- tarte cu lamaie 129478

COMENTARII (47)

Rux 1

18.10.2011, 16:04

Pup cu drag Taniuta

brunetica 1

31.10.2011, 18:51

nu pot sa trec pe langa tartele tale fara sa vreau una si sa salivez arata apetisante

Rux 1

31.10.2011, 18:52

Esti tare draguta...iti multumesc au fost tare delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21