Mini tarte cu mar si portocala

de gaby_gabytza in Prajituri, 2 Feb 2013 | 592 vizualizari

 

Ii multumesc lui Timea au fost foarte foarte bune:x:x>:D<

 

INGREDIENTE

blat

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

umplutura

  • 2 mere
  • 1 portocala
  • 1 piersica(din compot)
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu mar si portocala:

Aluatul-Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam dupa fiecare,smantana si la final faina amestecata cu praful de copt. Eu am tapetat formele cu hartie de copt si nu au iesit asa frumoase. Turnam compozitia in forme de tarta. Le asezam intr-o tava si le dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea.

Umplutura-merele le curatam si le taiem cubulete.  Adaugam zaharul si feliile de portocala taiate bucatele. Adaugam si piersica taiata si 2-3 linguri de compot .Amidonul il amestecam cu putina apa sau un pic de compot. Turnam peste mere si lasam sa fiarba pana se ingroasa amestecand continuu.

Cand s-au racit tartele le rasturnam pe o farfurie si le umplem cu compozitia de mere. Eu nu am avut frisca si am adaugat ciocolata deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Mini tarte cu mar si portocala-0
Mini tarte cu mar si portocala-1
Mini tarte cu mar si portocala-2
Mini tarte cu mar si portocala-3

COMENTARII (13)

gaby_gabytza 1

03.02.2013, 10:19

ms lau

gaby_gabytza 1

03.02.2013, 10:19

ms motan

gaby_gabytza 1

03.02.2013, 10:20

ms timea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04