Mini tarte cu sardine si ghebe

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2014 | 3113 vizualizari

 

O gustare usor de preparat pentru cei care iubesc pestele si sunt potrivite pentru a fi luate la pachet. Ideea a pornit de la Edith!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr aluat foietaj
  • 1 conserva sardine in sos de rosii (eu am avut de la Sun Foodsi vi le recomand)
  • 1 canita ghebe in sare
  • parmezan
  • busuioc uscat
  • 1 ou
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu sardine si ghebe:

Foietajul il punem la dezghetat la temperatura camerei. Ghebele le lasam o ora in apa la desarat, le fierbem cam 20 de minute si le punem la scurs intr-o sita. Desfacem conserva si scoatem usor sardinele pe o farfurie. Parmezanul il facem fasii subtiri cu o ustensila de curatat legume.

Presaram faina pe masa de lucru si asezam aluatul dezghetat. Intindem putin foaia in forma dreptunghiulara si il taiem in 5 bucati. Pe marginea fiecarei bucati trasam un chenar dar cu grija sa nu taiem aluatul pana jos, iar mijlocul il intepam cu furculita. Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam patratelele de aluat. Ungem fiecare bucata in parte cu sosul tomat din conserva, punem cateva fasii de parmezan, ghebe, bucati de sardine si iar parmezan.

Deasupra presaram putin busuioc uscat. Batem oul spuma si ungem chenarul. Introducem tava in cuptorul incins pana se rumenesc marginile mini tartelor.

Le scoatem la racorit cand sunt gata apoi le servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Mini tarte cu sardine si ghebe-0
Mini tarte cu sardine si ghebe-1
Mini tarte cu sardine si ghebe-2
Mini tarte cu sardine si ghebe-3
Mini tarte cu sardine si ghebe-4
Mini tarte cu sardine si ghebe-5
Mini tarte cu sardine si ghebe-6
Mini tarte cu sardine si ghebe-7
Mini tarte cu sardine si ghebe-8

COMENTARII (56)

Rocsi

Rocsi 1

18.01.2014, 18:46

Madi ma bucur ca iti plac

Bya Ralu

Bya Ralu 1

22.01.2014, 20:03

bune

Rocsi

Rocsi 1

22.01.2014, 20:44

Bianca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!