Mini tarte cu struguri

de Lau in Prajituri, 15 Noi 2014 | 1256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 g untura
  • 300-400 g faina
  • 1 praf de sare
  • zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • Crema
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 80 g faina
  • esenta de rom
  • struguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu struguri:

Aluat-Intr-un bol punem 300 g faina,zaharul,zaharul vanilat,sare,facem o gaura in mijloc adaugam galbenusurile,untura la temperatura camerei si incepem sa framantam un aluat omogen(daca este nevoie mai adaugam faina)invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata taiem cercuri si asezam in formele de tarte ,le intepam cu furculita si dam la cuptorul incalzit cca 20min pana se rumesc putin.

Le scoatem din forme si le lasam sa se raceasca.

Crema-Galbenusurile le frecam cu 100 g de zahar,adaugam 5 linguri de lapte si faina,amestecam bine adaugam restul de lapte treptat amestecand continuu,punem cratita pe foc mic si amestecam pana ce se ingroasa.

Luam cratita de pe foc adaugam untul,esenta de rom,spuma de albusuri(mixam albusurile spuma cu un praf de sare,50 g de zahar mixam pana devine o spuma lucioasa)Amestecam cu o paleta cu miscari unsoare pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in forme decoram cu struguri si dam la frigider minim 2 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Mini tarte cu struguri-0
Mini tarte cu struguri-1
Mini tarte cu struguri-2

COMENTARII (27)

elucubratiiculinare 1

16.11.2014, 17:17

yammy

claudiaO 1

17.11.2014, 08:54

Lau 1

18.11.2014, 20:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04