Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2014 | 7565 vizualizari

 

Nu stiu la cati o sa placa combinatia asta, dar noua ne-a gadilat rau papilele gustative si narile. O cina usoara facuta asa cum mi-a venit, cu ingrediente care erau ramase prin frigider si trebuiau folosite...

 

INGREDIENTE

  • pt mini tarte:
  • 4-5 cartofi
  • sare dupa gust
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri cascaval ras fin
  • 50 ml lapte sau lapte condensat
  • 1/2 macrou afumat
  • pt umplutura:
  • 100 gr branza dulce de vaci(de la Lidl)
  • 2 linguri cascaval ras fin
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 galbenus
  • pt sos:
  • 4 linguri iaurt
  • 1 castravete murat
  • sare si piper
  • cateva frunze de menta proaspata
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • pt uns formele:
  • 2 linguri ulei de masline
  • cateva ciupituri de faina alba
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt:

Cartofii se curata si se pun in apa cu sare la fiert. Din cartofii fierti se face un piure de cartofi, care se amesteca cu sare, unt, lapte (lapte condensat am folosit eu), cascavalul ras si pestele maruntit si trecut prin robotul de bucatarie, pt o maruntire cat mai fina. Se amesteca toate ingredinetele si se lasa sa se raceasca piureul rezultat. Formele de mini tarte le ungem cu ulei de masline si le tapetam cu putina faina alba. Punem cate 2 linguri de piure in fiecare forma si cu mana umeda umplem formele, in asa fel incat sa lasam in mijloc loc sa punem si umplutura. 

Pt umplutura: amestecam branza cu cascavalul ras, galbenusul, sarea,putina coaja de lamaie. Umplem mijlocul tartelor cu umplutura, punem putin piper proaspat macinat deasupra.

Pt sos:tocam catravetele murat cat mai marunt din cutit, la fel si usturoiul si menta, adaugam iaurtul, sare si piper dupa gust, zeama de lamaie. 

Mini tartele le-am pus in tava mare a aragazului, langa ele am pus pe o hartie de copt cateva crochete de peste, am dat tava la cuptorul incins la 200 grade pt 12-15 minute. Am servit tartele cu crochete de peste si sos de iaurt.

Pofta buna!!!

 

 

TIPS-URI

1

lasati tartele sa se raceasca ca sa le scoateti frumos din forme, eu le-am lasat doar putin pt ca eram prea flamanzi si nu sunt prea aspectuoase

RETETA IN IMAGINI

Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt-0
Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt-1
Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt-2
Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt-3
Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt-4
Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt-5
Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt-6
Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt-7
Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt-8
Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt-9
Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt-10
Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt-11
Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt-12
Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt-13
Mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt-14

COMENTARII (22)

babi5

babi5 1

25.01.2014, 15:34

Lia_

Lia_ 1

29.01.2014, 09:00

eu trag la tot ce ingrasa imi place

Bianca20

Bianca20 1

23.04.2014, 08:25

Ce interesant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!