Mini tarte fragede cu ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 20 Apr 2013 | 1898 vizualizari

 

Sunt foarte delicioase si fragede de se topesc in gura...:D

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt rece
  • 100 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 3 linguri apa rece
  • cca 300 g faina
  • Crema:
  • 150 g ciocolata
  • 1 lingurita gelatina
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 galbenus
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingura mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte fragede cu ciocolata:

Prima data pregatim aluatul. Frecam untul rece cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, praful de copt stins cu otetul, apa rece si omogenizam. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios si tare. Dam aluatul la frigider pentru 1-2 ore.

Impartim aluatul rece in 12 parti egale.Tapetam formele de mini tarte (10 cm diametru) cu putin unt si faina si introducem tartele in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor deasupra.(cca 15 min)

Pentru crema topim ciocolata cu frisca pe baie de abur iar cand e gata adaugam galbenusul si omogenizam bine. Hidratam gelatina in 2-3 linguri de apa rece apoi o adaugam peste ciocolata fierbinte si amestecam bine pana se topeste gelatina.

Umplem fiecare forma cu crema de ciocolata, apoi adaugam peste ciocolata cate un varf de lingurita de mascarpone amestecata cu rom si marmoram cu ajutorul unei scobitori.

Introducem tartele la frigider pana se intareste crema apoi sunt gata de servire!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini tarte fragede cu ciocolata 221261
retete culinare - Mini tarte fragede cu ciocolata 221264
retete culinare - Mini tarte fragede cu ciocolata 221266
retete culinare - Mini tarte fragede cu ciocolata 221267

COMENTARII (35)

Lavinia 1

21.04.2013, 14:09

Criss 1

21.04.2013, 17:42

Delicioase.

Lavinia 1

21.04.2013, 18:47

multumesc Criss

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55