Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.

de Dea_Dea in Dulciuri, 25 Oct 2014 | 1330 vizualizari

 

Foarte bune

 

INGREDIENTE

  • MOUSSE DE MURE
  • 400 gr mure
  • 4-5 linguri zahar
  • 300 ml frisca lichida
  • 5 gr gelatina Dr.Oetker + 2 linguri apa

  • JELEU DE MURE
  • 200 ml suc de mure
  • 1 lingura amidon Gustin Dr. Oetker
  • Ca si blat folosim foaie de napolitana.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.:

MOD DE PREPARARE

Mousse: Murele cu zaharul se pun la fiert 10 -15 min pana se inmoaie si se lasala racit. Se pun in strecuratoare. Frisca se bate si se amesteca cu murele.Gelatina se hidrateaza cu apa 5 min apoi se pune pe abur sa se dizolve. Se pune peste mousse si se omogenizeaza.

Jeleul: Sucul ramas de la mure se pune la fiert sin care se opresc 2 linguri cu care vom dizolva amidonul.Cand sucul incepe sa clocoteasca se adauga amidonul si se amesteca pana se ingroasa.

Asamblare:

Foaia de napolitana se taie cu forma rotunda si incepem sa montam. Punem foaie de napolitana in forma cu care am taiat , mousse-ul de mure si dam la frigider. In acest moment facem jeleul. Cand este facut se pune peste mousse si se da iarasi la frigider 1-2 hr.

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu alte fructe

RETETA IN IMAGINI

Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.-0
Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.-1
Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.-2
Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.-3
Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.-4

COMENTARII (22)

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

26.10.2014, 16:26

o nebunie

Dea_Dea

Dea_Dea 1

26.10.2014, 18:22

Multumesc dragilor

tarasmariana

tarasmariana 1

28.10.2014, 04:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!