Mini torturi

de Michelle in Prajituri, 18 Dec 2009 | 7458 vizualizari

 

le-am facut pentru o nunta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 16 oua
  • 16 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 8 lg nuca macinata
  • praf de copt
  • Crema:
  • 1 l frisca lichida
  • Glazura
  • 10 lg cacao amaruie
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 3 lg zahar
  • 50 gr unt
  • 5 lg apa
  • Sirop:
  • 2 cani apa
  • 20 lg zahar
  • rom
       
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini torturi:

Se face un blat de nuca si unul normal padispan

Se separa oualele,se freaca galbenusul cu zaharul,se bate albusurile batz,apoi se incorporeaza cele doua compoziti se adauga cele 8 lg de nuca mainata si praful de copt,si se da la cuptorul preincalzit cca 30 min,facem testul cu scobitoarea.la fel se procedeaza si cu blatul celalalt,doar ca in loc de nuca adaugam faina.

Bate frisca.

Facem siropul,caramelizam zaharul il stingem cu apa si apoi adaugam esenta de rom

Taiem blaturile in doua pe lungime.

Asamblarea:Punem un blat de nuca,il insiropam,adaugam jumate din frisca,apoi adaugam un blat padispan pe care il insiropam.

ne ies doua prajituri cat tava in care le-am copt,ce-a de la aragaz.

Facem glazura,topim ciocolata la baie de aburi,adaugam apa si cacao,zaharul si untul,lasam sa fiarba mestecand pana ce se ingroasa.

Taiem patratele eu am taiat cate 16 din fiecare blat,si le glazuram.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini torturi 12322
retete culinare - Mini torturi 12323

COMENTARII (10)

pana_luminita 1

19.12.2009, 21:06

de o mie de ori pentru rabdarea de care ai dat dovada

Michelle 1

20.12.2009, 13:21

thanx Luminitzilor!

elena1988 1

02.02.2011, 16:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S