Mini torturi Diplomat

de Patricia Iordache in Torturi, 20 Mar 2013 | 2910 vizualizari

 

Se fac foarte usor si sunt foarte aspectuoase, mai ales cand avem nevoie de portii individuale.

 

INGREDIENTE

  • - 3 plicuri gelatina (3X10gr)
  • - apa (cat scrie pe plicul de gelatina, pentru hidratare)
  • - 2 linguri zahar tos
  • - 1 ou
  • - 1 compot ananas bucati
  • - 500 gr frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie)
  • - 1 cana de zahar tos
  • - 1 lingura smantana (cat mai grasa)
  • pentru decor:
  • - putina ciocolata topita;
  • - arahide glazurate maruntite.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini torturi Diplomat:

Punem bucatile de ananas intr-un castronel (fara sirop). Punem intr-un vas cu fundul gros, gelatina, apa, cele 2 linguri de zahar si oul, amestecam bine.

Asezam vasul pe plita si amestecam pana se dizolva zaharul insa ATENTIE sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie".

Lasam sa se raceasca. Amestecam o cana de zahar cu frisca si mixam pana se intareste, adaugam apoi lingura de smantana. 

Amestecam compozitia din gelatina, frisca, bucatile de ananas pana omogenizam bine.

Montarea se face in tava de briose, dupa ce am pus in fiecare din cele 12 spatii, hartie de briose. Cu ajutorul unei linguri, punem compozitie in fiecare hartiuta de briosa si dam tava la frigider pentru minim 2 ore.

Scoatem apoi mini-tortuletele si le decoram cu ciocolata topita si cu ce mai dorim (eu am pisat cateva arahide glazurate si le-am presarat peste ciocolata topita), apoi le mai bagam putin la frigider si le scoatem doar inainte de a fi servite.

Din cantitatile mentionate, obtinem 12 mini-tortulete si ne mai ramane si putina compozitie pe care eu am pus-o intr-un castronel.

 

COMENTARII (29)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

21.03.2013, 16:06

madi_marin

madi_marin 1

21.03.2013, 18:51

arata foarte bine si sunt usor de facut! si eu folosesc la prajiturile mele aceeasi frisca...

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

21.03.2013, 21:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!