Mini Ștrudel "cosiță" cu ananas

de Catalina L in Dulciuri, 7 Dec 2015 | 3590 vizualizari

 

V-am spus deja Ștrudelul este prajitura mea preferata......... va propun o varianta cu ananas.


Ananasul (Ananas comosus) este un fruct comestibil cărnos, cu gust dulce-acrișor și foarte aromat.
A fost descoperit în sudul Braziliei și al Paraguayului. Băștinașii îl numeau “nana”, adică “fructul delicios, parfumat”. A fost adus în Europa de Cristofor Columb și cultivat în sere începând cu anul 1720.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 1 ananas proaspat
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 1 lingura zahar
  • 30 g unt
  • scorțișoară
  • zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Ștrudel "cosiță" cu ananas:

Se curata ananasul , se taie felli rotunde (apoi jumatati).

Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza.

Adaugati untul si amestecati.

Puneti ananasul, scortisoara și gatiti 5-8 minute pentru a reduce lichidul lasat.

Lasati sa se raceasca bine.

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj.

Faceti doua dreptunghiuri si le depuneti pe o hartie de copt.

Taiati benzi subtiri pe fiecare parte.

Depuneti ananasul in mijloc.

Ridicati fiecare banda si o dati peste umplutura, alternand fiecare parte.

Dati la cuptorul incins la 200 ° C pentru 20 de minute.

Am pus deasupra un pic din sosul ramas si cateva stafide.

Cand s-a racit, decorati cu zahar pudra.

 

Alte retete de Ștrudel :

 

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

se poate servi rece sau caldut cu o inghetata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Ștrudel "cosiță" cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Zamfira 1

07.12.2015, 21:15

Interesant!!!!

Ina 1

07.12.2015, 21:33

bun trebuie sa fie

Catalina L 1

07.12.2015, 21:41

multumesc la toti

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Raffaello