Mini-aperitive

de Ina in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2012 | 8449 vizualizari

 

Daca tot a fost ziua aperitivelor sarate....

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 10 linguri cu faina 
  • 350 g piept afumat 
  • 400 g cascaval
  • o cana cu untura
  • 150 g masline fara samburi ( negre si verzi )
  • sare
  • piper
  • un praf de copt
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-aperitive:

  Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si untura moale, apoi se adauga albusurile batute spuma ( la fel, cu un praf de sare). Turnam  treptat faina amestecata cu praful de copt, mixand continuu.

  Pieptul afumat si cascavalul se taie in bucatele mici ( eu le-am tocat la robot) si se amesteca in compozitie impreuna cu maslinele feliate. Oprim cateva masline si pentru decor.

  Potrivim de sare si piper.

  In tava de briose asezam hartia speciala pentru briose si turnam compozitia realizata mai sus in cca 3/4 din capacitatea hartiutelor si decoram cu felii de masline. Bagam tava in cuptorul preincalzit si coacem pana briosele devin aurii. Cand sunt coapte, scoatem din tava si lasam sa se raceasca, apoi putem scoate hartiutele.

  Servim la micul dejun, alaturi de o cafea fierbinte, sau ca o gustare rapida, in timpul zilei.

  Sunt pufoase si aromate.

  Compozitia mi-a ajuns pentru 3 tavi a cate 12 bucati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-aperitive" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

angyb 1

29.01.2012, 15:50

Ionutza 1

29.01.2012, 16:51

le-as infuleca la micul dejun

mena29 1

30.01.2012, 14:18

Bune bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
QUICHE LORRAINE