Mini-baghete aromate cu verdeturi

de Oana in Piine, 20 Noi 2009 | 6096 vizualizari

 

Inspiratie de moment, rezultat delicios de aromat :))

 

INGREDIENTE

  • 280 ml lapte caldut
  • 60 g unt moale
  • 2 lingurite rase cu sare
  • 2 si 1/2 linguri rase cu zahar
  • 500 g faina
  • 2 lingurite rase cu drojdie granulata

       Umplutura:

  • rondele de masline negre
  • rondele fine de ceapa rosie
  • usturoi ras
  • amestec de cimbru, busuioc, ceapa verde uscata, marar uscat
  • ou batut pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-baghete aromate cu verdeturi:

Ingredientele se pun in masina de paine la programul de framantat si dospit, sau se framanta cu mana pana aluatul este elastic si se lasa apoi la dospit o ora, intr-un loc cald.

Aluatul se imparte in 5-6 bucati si se ruleaza sub forma de bagheta. Se aplatizeaza putin cu mana si se pune umplutura. Unele se umplu cu rondele de masline, altele cu ceapa rosie taiata fin, altele cu usturoiul ras. Se ruleaza apoi usor si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa la dospit inca jumatate de ora, intr-un loc cald si acoperind tava cu un prosop curat.

Se cresteaza baghetele cu un cutit si se ung cu oul batut, apoi se presara deasupra amestecul de ierburi uscate si cateva masline taiate cubulete fine.

Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa pana baghetele se rumenesc usor si miroase super in toata casa :)

Se scot apoi pe un grilaj si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-baghete aromate cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Bucataras Dragos 1

22.12.2009, 21:45

Oana ai incercat cumva la masina de paine sa faci panetone? sunt curios daca merge...
Multumesc pentru raspuns si scuze de deranj

Oana 1

23.12.2009, 16:14

Dragos, nici un deranj, mey Nu am facut panetone...n-am incercat...dar cozonaci , dementiali!! cauta reteta aia in forma de iepuras!

Bucataras Dragos 1

23.12.2009, 16:34

ok! da am vazut iepurasul!e senzatie . Multumesc pentru raspuns! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta cu masline