MINI-CALZONE

de Retete_Haplea in Pizza, 20 Apr 2015 | 1712 vizualizari

 

Perfect pentru o masă în familie
Sau de luat la pachet pentru serviciu
Blatul pufos face mini-calzone-le să fie
Indiferent de gusturi, un deliciu.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:

500 g faina,

25 g drojdie proaspata,

1 lingurita de zahar,

1 lingurita sare,

2 linguri de ulei de masline,

apa minerala

Ingrediente pentru umplutura:

250 jambon taiat cubulete,

1 ardei gras rosu taiat cubulete,

200 g cascaval razuit,

50 g parmezan razuit,

1 galbenus pentru uns deasupra

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MINI-CALZONE:

Frecam drojdia cu zaharul pana se formeza o pasta pe care o turnam intr-o adancitura formata in faina. Adaugam uleiul de masline, sarea si apa minerala. Framantam pana se formeza un aluat.
Lasam la crescut la cald jumatate de ora.
Luam cate o mana din aluatul crescut si intindem cu sucitorul. Umplem cu jambon, ardei, cascaval si parmezan.

”Sigilam” mini-calzonele cu ajutorul unei furculite. Le asezam in tava de la cuptor acoperita cu foaie de copt.  Le ungem pe deasupra cu galbenus de ou. 
Bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute pana se rumenesc frumos deasupra.
Le servim calde sau reci.

 

COMENTARII (10)

Lau 1

20.04.2015, 12:09

MotanLaOale 1

20.04.2015, 15:51

Rocsi 1

20.04.2015, 20:59

Mmm, as vrea si eu sa le degust acum!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55