Mini-clafoutis de tomates au chèvre

de Kadia80 in Mancaruri de legume, 19 Dec 2011 | 9131 vizualizari

 

extrem de gustos si aspectuos

 

INGREDIENTE

  • 20 de rosii mici (ciresele)
  • cateva fire de ceapa verde
  • 4 fire de busuioc
  • 2 oua
  • 100g de branza de capra proaspata
  • 3 linguri de lapte
  • 100ml de smantana
  • 10g de unt
  • 1 lingura de maizena (amidon de porumb)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-clafoutis de tomates au chèvre:

Ceapa tocata marunt se caleste scurt in uleiul de masline.

Se ung cu unt 4 cocote mici, in care se pun ceapa calita, rosiile mici taiate in jumatati (sau sferturi daca sunt prea mari), busuiocul maruntit si branza de capra taiata bucati. Se pre-incalzeste cuptorul la 180°C.

Se prepara compozitia de clafoutis: se amesteca maizena cu 2 linguri de lapte. Separat, se amesteca ouale cu restul de lapte si smantana, apoi se adauga amestecul de lapte-maizena, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se toarna compozitia peste legumele din cocota si se da la cuptor pentr 15-20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-clafoutis de tomates au chèvre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Kadia80 1

20.12.2011, 10:57

e bun oricand Mai vin retete cu cocote, doar sa scap de "meeting"-urile de la slujba

Cris2711 1

20.12.2011, 21:14

Suna bine ,arata bine

feliciacristea46 1

05.02.2014, 18:51

n-am auzit de aceste cocote ! ce sunt ele,vase, hartiute ptr. brise, sau ce ? multumesc !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa