Minicozonaci cu ciocolata si rahat

de Valclaudia in Dulciuri, 7 Feb 2016 | 2464 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie proaspata+un praf de sare+1 lingura zahar
  • albusurile de la 3 oua mari de casa+ 1 galbenus
  • 100 gr. unt topit
  • 250 ml lapte caldut
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • faina alba cat cuprinde (cca800-900 gr)
  • 200 gr. zahar tos
  • 200 gr. ciocolata alba si neagra (cu gust de cafea am avut eu)
  • 200 gr rahat
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • seminte de canepa decorticate si cristale de zahar pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minicozonaci cu ciocolata si rahat:

Drojdia se amesteca cu praful de sare si 1 lingura de zahar pana la lichefiere.

Adaugam laptele caldut,untul topit si ouale, apoi coaja de lamaie, esenta de vanilie si la final faina.

Framantam un aluat elastic pe care il vom acoperi cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit o ora si jumatate.

Intre timp taiem ciocolata si rahatul bucatele.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Impartim aluatul in bucati de marimea unei mingi de tenis,intindem aluatul pe masa de lucru infainata, asezam bucatele de rahat si de ciocolata, apoi rulam aluatul si il rasuscim, asa incat sa incapa in formele de briose din silicon.

Lasam cozonaceii la crescut in forme, alte 15 minute, apoi ii ungem cu galbenus batut, presaram cristale de zahar si seminte de canepa si dam apoi tava la cuptor pentru 40 minute.

Scoatem cozonaceii din cuptor, ii lasam la racit pe un grtar, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minicozonaci cu ciocolata si rahat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti