Minieclere

de Criss in Prajituri, 13 Dec 2010 | 22418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • -10 linguri apa rece
  • -100 g unt sau margarina
  • -100 g faina
  • -4 oua
  • Crema:
  • -1 ou
  • -2 linguri zahar
  • -1 lingura amidon
  • -1 vanilie
  • -200 ml lapte
  • -250 ml frisca
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata cu lapte
  • -2 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere:

Coji:

Apa si untul/margarina se pun la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca foarte bine si se adauga ouale pe rand, astfel incat dupa ce primul ou a fost nine amestecat si incorporat, il adaugam pe urmatorul.

Intr-o tava, pe hartie de copt facem cu poshul bastonase sau gogosele de aluat.. Coacem in cuptorul preincalzit, fara a deschide usa cuptorului 25 minute.

Crema:

Oul intreg se amesteca cu zaharul, vanilia, amidonul si laptele si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Cand s-a racit crema, se amesteca cu frisca batuta. Crema se pune in posh si se umple cojile.

Pentru glazurat am topit o ciocolata cu lapte la microunde, am amestecat cu frisca lichida si am glazurat eclerele.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Minieclere 70648
retete culinare - Minieclere 70649
retete culinare - Minieclere 70650
retete culinare - Minieclere 70651
retete culinare - Minieclere 70652
retete culinare - Minieclere 70653

COMENTARII (28)

BucatarialuiDodo 1

17.12.2010, 18:31

foarte apetisante

Criss 1

19.12.2010, 06:30

Merci Dodo.

MIUTA 1

19.12.2010, 14:05

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55