Minieclere cu crema caramel

de mirela0911 in Prajituri, 27 Sep 2015 | 7213 vizualizari

 

Facusem o prajitura pentru cineva si cand am dus-o, alor mei li se scurgeau ochii dupa ea, asa ca a trebuit sa execut ceva rapid si bun. Au iesit delicioase, data viitoare trebuie sa fac mai multe.

 

INGREDIENTE

Pt. cojile de minieclere:

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 125 g faina
  • 3 oua

Pt. crema caramel:

  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 60 g faina
  • 200 ml frisca

Pt.ornat:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3-4 lg lapte
Portii: 33
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere cu crema caramel:

Cojile: Intr-o craticioara se pune apa la fiert impreuna cu uleiul si praful de sare. In momentul in care fierbe se adauga faina toata odata si cu un tel se amesteca energic astfel incat sa nu faca cocoloase si pana se desprinde de pe peretii vasului. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. In tava tapetata cu hartie de copt se formeaza bastonase de 5 cm lungime, cu ajutorul unei pungi taiate la un capat. Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pt cca 15-20 minute, apoi se face focul mai incet si se mai lasa inca vreo 10 minute, pana prind culoare deasupra. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua pe lungime, dar nu de tot.

Crema: Intr-o oala cu fundul dublu se pune zaharul sa se topeasca. Dupa ce s-a caramelizat in intregime, se toarna 400 ml lapte, avand grija la aburi. Se lasa pe foc mic pana se topeste tot zaharul. Faina se amesteca cu restul de lapte si se toarna in fir subtire peste laptele din oala, amestecand continuu cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Cand se obtine consistenta unei budinci, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine apoi se omogenizeaza cu crema de caramel bine racita.

Cu ajutorul unui posh cu dui de forma dorita, se umple minieclerele, apoi se lipesc inapoi. Ciocolata se rupe bucati si se topeste impreuna cu laptele. Se lasa putin sa se raceasca dupa care se stropesc minieclerele cu firicele de ciocolata.

Se servesc cu mare pofta!

TIPS-URI

1

Ca si crema se poate folosi orice preferati/adorati.

2

Se pot forma coji de dimensiuni mai mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

- Andreea - 1

29.09.2015, 15:20

Ce bune sunt !

mihaelar63 1

06.10.2015, 07:46

Sunt sigura ca au un gust delicios cu crema caramel .

Rahela Velicu 1

10.01.2017, 11:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune II