Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 10 Mai 2012 | 3788 vizualizari

 

Plecând de la ideea de a pregăti câteva fursecuri cu stafide, pe parcurs m-am răzgândit... iar fursecurile mele s-au transformat în mini-madlene pufoase şi aromate făcute în formă de macarons :))

 

INGREDIENTE

  • 2 căni făină;
  • 1/2 cană ulei de floarea soarelui;
  • 1/2 pachet unt - 100 g;
  • 1 cană zahăr;
  • 4 ouă;
  • 1 fiolă esenţă de rom;
  • 1 vârf lgţ cardamon;
  • coaja de la o portocală;
  • 1 lgţ praf de copt;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon:

Se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt.

Se mixează untul (la temperatura camerei), uleiul  şi zahărul până la dizolvarea totală a acestuia. Se adaugă un praf de sare şi ouăle, unul câte unul.

Se încorporează făina şi se adaugă mirosurile (esenţă, coajă de portocală şi cardamon).

Eu am folosit o folie de silicon pentru macarons.

Se coc la foc potrivit timp de 10 - 15 minute (am pus tava pe primul nivel de sus al cuptorului

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase ( sau madlene)