Minipateuri cu mere

de Hutzanca in Prajituri, 2 Oct 2009 | 12195 vizualizari

 

Este un produs de patiserie pe care il fac cu placere acasa

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 4 mere zahar,
  • 2 linguri gris,
  • scortisoara
  • zahar farin
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minipateuri cu mere:

Se cerne faina intr-un castron,se face o adncitura in mijloc in care se pune un praf de sare,uleiul si ouale.Se amesteca bine si se framanta si se dauga apa calduta pana se formeaza un aluat mediu tare Se continua framantatul pana ce aluatul nu mai este lipicios si are o suprafata lucioasa si matasoasa.Se bate aluatul pe o suprafata cu faina,pana devine suplu.Se formeaza o bila din aluat,se unge cu ulei si se lasa la rece cel putin 30 minute.Dupa acest timp,se ruleaza aluatul pe o suprafata data cu faina pana ajunge la grosimea de 7-8 mm.Se baga mainile pe sub el cu grija si se intinde pana ajunge foarte subtire.Se taie marginile groase. Merele se dau pe razatoare si se pun la calit cu 3-4 linguri de zahar si o lingura de margarina.Cand merele incep sa fiarba,in zeama lasata se pun 2-3 lingurite cu gris care fac sa se lege umplutura si de ce nu sa fie mai multa.Se adauga scortisoara pisata sau altfel de esenta,dupa gustul fiecaruia. Cand aluatul este bun de prelucrat si merele s-au racit,se intinde pe masa aluatul,se taie in bucati mici pe care le intinzi in mana cat se poate si se pune umplutura modelandu-le sub forma de mini pateuri.Coacem la cuptorul incalzit in prealabil la foc tare ,15 min.Le pudram cu zahar,le asezam frumos pe platou,si...POFTA BUNA!





 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Minipateuri cu mere 8094
retete culinare - Minipateuri cu mere 8095
retete culinare - Minipateuri cu mere 8096
retete culinare - Minipateuri cu mere 8097
retete culinare - Minipateuri cu mere 8098

COMENTARII (35)

alba_zori 1

16.07.2012, 16:13

foarte bune,felicitari

alba_zori 1

16.07.2012, 16:21

foarte bune,felicitari

Bya Ralu 1

21.08.2012, 10:55

bune rau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Langosi unguresti

de Rux 9

Langosi unguresti

ieri la 21:35

Rulada cu fructe de padure

de GeorgiG 4

Rulada cu fructe...

ieri la 21:22

Budinca de dovlecei cu cascaval

de GeorgiG 4

Budinca de...

ieri la 20:54