Mini-pizza

de Dulceatadetrandafiri in Pizza, 18 Iul 2011 | 3561 vizualizari

 

Fiindca pachetul de aluat de foietaj a fost suficient de generos, am preparat tarta cu telemea si rosii si niste mini-pizza, optimizand in felul asta si spatiul din frigider :) .
Au un aspect simpatic, sunt gustoase si gata de servit intr-un timp record.

Iar busuiocul - pus din belsug in sosul de pizza - este unul dintre cele doua ingredientele alese de Flory pentru provocarea Dulcea Romanie a lunii iulie. De abia astept sa pregatesc ceva si cu fructe de padure!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (foto 1) pentru noua mini-pizza:
  • 400 gr aluat de foietaj
  • 200 gr piept de pui afumat (sau alt mezel sau friptura preparata inainte si taiata bucatele)
  • 150 gr conserva rosii tocate Cirio
  • 50 gr porumb din conserva
  • 200 gr cascaval ras
  • 2-3 linguri de masline fara samburi
  • putina branza (2-3 felii taiate cuburi)
  • busuioc, cimbru, oregano
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-pizza:

Aluatul il decongelezi peste noapte in frigider sau, mai repede, la temperatura camerei. Cuptorul il preincalzesti la 200 de grade.

Cascavalul il razi, pieptul de pui si branza le tai cuburi mici, maslinele rondele. Intr-un vas amesteci rosiile cu mirodeniile (foto 2) si le pui pe foc mic, amestecand mereu sa nu se lipeasca, pana dau intr-un clocot.

Imparti aluatul in trei pe lungime si pe latime si obtii astfel noua patrate. Le asezi in tava tapetata cu hartie de copt, cu doua degete distanta intre ele. Pe fiecare patrat de aluat intinzi jumate de lingura de sos. Apoi imparti egal si presari cascavalul, porumbul, branza, carnea, maslinele (foto 4). Bagi la cuptor pentru 25-30 min.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini-pizza 116223
retete culinare - Mini-pizza 116224
retete culinare - Mini-pizza 116229

COMENTARII (25)

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 17:59

arata tare bine

Krystyan Trendy 1

20.11.2013, 14:36

ce bine arata

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 20:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18