Minipizza

de merisor in Pizza, 30 Sep 2013 | 2472 vizualizari

 

E putin mai mult de munca la aranjatul aluatului in forme, dar sunt de efect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 400 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Pentru topping:
  • 150 gr piept de pui
  • 150 gr sunca presata
  • 150 gr ciuperci conservate
  • 1 rosie
  • 1 gogosar
  • piper
  • oregano
  • 150 gr urda
  • 1 ou
  • sare
  • cateva fire de marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minipizza:

Pentru aluat: intr-un bol, frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam laptele caldut in care am dizolvat un varf lingurita de sare, apoi incepem sa incorporam faina. Infainam masa si rasturnam aluatul pe masa unde incepem sa framantam picurand si ulei in maini pana cand aluatul nu se mai lipeste.

Punem aluatul inapoi in bol, il acoperim cu un stergar si il lasam la crescut aproximativ 15 minute.

Dupa ce a crescut suficient, intindem aluatul pe masa de lucru si decupam 8 crecuri.

Punem fiecare cerc intr-o forma de tartina unsa cu ulei si ii imbracam peretii interiori.

Intepam din loc in loc aluatul cu o furculita.

Taiem pieptul de pui(eu am avut de la gratar) in cubulete, la fel sunca preasata si gogosarul, le amestecam intr-un bol si adaugam urda, mararul tocat, ciupercile tocate si oul.

Omogenizam, condimentam si incepem sa umplem tartinele cu aceasta compozitie.

La mijloc asezam cate o felie de rosie si dam la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.

Servim cu ketchup dupa preferinte.

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Urda se poate inlocui cu orice fel de branza.

2

Le servim cu ketchup.

RETETA IN IMAGINI

Minipizza-0
Minipizza-1
Minipizza-2
Minipizza-3
Minipizza-4
Minipizza-5
Minipizza-6

COMENTARII (26)

adriana65

adriana65 1

30.09.2013, 21:07

Ce bine arata!

CookieMonster

CookieMonster 1

30.09.2013, 21:29

cat de frumoase ti-au ieisit

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

07.10.2013, 17:13

De foarte mare efect

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!