Mini-pizza zambitoare

de Patricia Iordache in Pizza, 27 Feb 2013 | 12217 vizualizari

 

Am preparat aceste mini pizza pentru un bufet suedez.
Sunt foarte gustoase si haioase atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • - 500 gr. faina;
  • - 250 ml apa calduta;
  • - 6 linguri ulei de masline;
  • - o lingurita zahar;
  • - 1 cub drojdie (25 gr.);
  • - sare
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • - 24 masline negre fara sambure;
  • - 100-150 gr cascaval ras;
  • - sos de rosii (sau ketch-up de casa);
  • - 100-150 gr. salam sasesc;
  • - un ardei gras rosu potrivit;
  • - cimbru;
  • - putina sare;
  • - putin piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-pizza zambitoare:

Cum preparam aluatul:    

Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.
Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare. Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Las aluatul la crescut 30-45 minute.

Cum pregatim umplutura:

Daca nu avem sos de rosii gata preparat sau ketch-up de casa, procedam asa: Punem intr-un ibric 4 linguri de bulion, 4 linguri de apa, putina sare, piper, putin cimbru, 2 catei de usturoi pisati si lasam sa dea in clocot apoi oprim focul.

Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mici; Taiem salamul cu o forma (eu floricica) sau cu capacul unei sticle de apa minerala, astfel incat sa obtinem cate 2 obrajori pentru fiecare minipizza. Taiem fiecare maslina in doua, pe lungime astfel incat sa obtinem 2 ochi pentru fiecare minipizza. Taiem ardeiul gras in bucati mici, usor curbate pentru a obtine o gurita pentru fecare minipizza.

Cum montam preparatul:

Scoatem aluatul din cuptorul cu microunde, intindem o foaie nici subtire nici groasa si cu ajutorul unei cutii de conserva (eu am avut o cutie de la un compot de ananas) taiem cercuri pentru a obtine fata minipizzei :)

Acoperim cercurile cu un prospop mare si le lasam sa mai creasca putin la loc cald (aproximativ 15 minute). Punem un strat subtire de sos de rosii, adaugam condimentele, punem putin cascaval ras, apoi asezam cu grija ochii (maslinele), obrajorii (salamul) si gurita (ardeiul gras).

Asezam toate "zambaretele" in tava tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptor la 220 grade, pentru 15-25 minute, pana devin rumene.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-pizza zambitoare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
PIZZA