Mini-quiches cu spanac si somon

de Sylvia in Somon, 17 Mar 2012 | 2654 vizualizari

 

Imi cer scuze pentru absenta indelungata, am avut o perioada mai plina in care nu prea am ajuns la calculator. Va propun astazi o reteta pe cat de simpla pe atat de buna: mini-quiche cu somon si spanac.

 

INGREDIENTE

  • foaie de tarta
  • 350 grame de somon proaspat
  • suc de lamaie proaspat stors
  • 100 grame de frunze de spanac
  • 3 oua
  • 3 linguri de smantana/iaurt gras
  • 1 lingura de marar tocat fin
  • praf de muscada dupa gust.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-quiches cu spanac si somon:

Imi cer scuze pentru absenta indelungata, am avut o perioada mai plina in care nu prea am ajuns la calculator. Va propun astazi o reteta pe cat de simpla pe atat de buna : mini-quiche cu somon si spanac.
Quiche-ul este o tarta sarata care are la baza o foaie brisée / sfaramicioasa facuta cu unt. Reteta de baza este aceasta : 250 grame faina, 125 grame unt, un fir de sare, 50 ml apa, un galbenus de ou. Se incepe asezand faina direct pe masa, se face o fantana mica unde adaugam galbenusul de ou si apa. Se amesteca putin si se adauga sarea apoi adaugam untul taiat patrate mici, se framanta bine se la fina se cresteaza bula de aluat si se lasa sa se “odihneasca ” 30 de minute.
Preparare: se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se etaleaza tarta si se decupeaza cercuri (in jur de 12 bucati pentru aceasta compozitie) putin mai mari decat formele de minitarte. Intr-o caserola se pune la fiert cu 50 ml de apa, putina sare si suc de lamaie somonul si il lasam sa dea cateva clocote, la fel procedeaza si cu spanacul.
Se prepara intr-un bol ouale cu smantana/iaurtul gras, si se condimenteaza cu sare, piper, noix de muscade, marar. In tava de tarta facuta cu unt si faina asezam aluatul taiat cercuri, si il perforam cu o furculita sau cu un dispozitiv special pentru perforat aluat si le dam la copt 10 minute. Garnisim apoi tartele cu bucati de somon si frunze de spanac si turnam peste compozitia de ou cu smantana, se dau la cuptor pentru inca 10-12 minute la foc mai mic. Se servesc calde cu o salata, va doresc pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Mini-quiches cu spanac si somon-0
Mini-quiches cu spanac si somon-1

COMENTARII (30)

Sim0na

Sim0na 1

18.03.2012, 21:52

Foarte bine arata!

jolygina

jolygina 1

18.03.2012, 23:26

arata bine

Bya Ralu

Bya Ralu 1

19.03.2012, 06:13

waw ce-mi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!