Mini-quiches cu spanac si somon

de Sylvia in Somon, 17 Mar 2012 | 4418 vizualizari

 

Imi cer scuze pentru absenta indelungata, am avut o perioada mai plina in care nu prea am ajuns la calculator. Va propun astazi o reteta pe cat de simpla pe atat de buna: mini-quiche cu somon si spanac.

 

INGREDIENTE

  • foaie de tarta
  • 350 grame de somon proaspat
  • suc de lamaie proaspat stors
  • 100 grame de frunze de spanac
  • 3 oua
  • 3 linguri de smantana/iaurt gras
  • 1 lingura de marar tocat fin
  • praf de muscada dupa gust.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-quiches cu spanac si somon:

Imi cer scuze pentru absenta indelungata, am avut o perioada mai plina in care nu prea am ajuns la calculator. Va propun astazi o reteta pe cat de simpla pe atat de buna : mini-quiche cu somon si spanac.
Quiche-ul este o tarta sarata care are la baza o foaie brisée / sfaramicioasa facuta cu unt. Reteta de baza este aceasta : 250 grame faina, 125 grame unt, un fir de sare, 50 ml apa, un galbenus de ou. Se incepe asezand faina direct pe masa, se face o fantana mica unde adaugam galbenusul de ou si apa. Se amesteca putin si se adauga sarea apoi adaugam untul taiat patrate mici, se framanta bine se la fina se cresteaza bula de aluat si se lasa sa se “odihneasca ” 30 de minute.
Preparare: se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se etaleaza tarta si se decupeaza cercuri (in jur de 12 bucati pentru aceasta compozitie) putin mai mari decat formele de minitarte. Intr-o caserola se pune la fiert cu 50 ml de apa, putina sare si suc de lamaie somonul si il lasam sa dea cateva clocote, la fel procedeaza si cu spanacul.
Se prepara intr-un bol ouale cu smantana/iaurtul gras, si se condimenteaza cu sare, piper, noix de muscade, marar. In tava de tarta facuta cu unt si faina asezam aluatul taiat cercuri, si il perforam cu o furculita sau cu un dispozitiv special pentru perforat aluat si le dam la copt 10 minute. Garnisim apoi tartele cu bucati de somon si frunze de spanac si turnam peste compozitia de ou cu smantana, se dau la cuptor pentru inca 10-12 minute la foc mai mic. Se servesc calde cu o salata, va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-quiches cu spanac si somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Sim0na 1

18.03.2012, 21:52

Foarte bine arata!

jolygina 1

18.03.2012, 23:26

arata bine

Bya Ralu 1

19.03.2012, 06:13

waw ce-mi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu legume