Mini-rulada cu ciocolata

de ALIGIULIA in Prajituri, 23 Noi 2012 | 3156 vizualizari

 

Aceasta este prajitura pe care o fac cel mai des...usor de facut,place tuturor,si se poate face si sub forma de tort festiv.

 

INGREDIENTE

  • FOAIA DE RULADA
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa rece
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA
  • 500 ml frisca lichida
  • 3-4 linguri de cacao amara
  • ORNAMENT DEASUPRA
  • 150 gr nuci macinate sau alune
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-rulada cu ciocolata:

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti  e sa aprindeti cuptorul la 180°C. Albusurile se separa de galbenusuri si se bat bine cu mixerul si un pic de sare pana devine o spuma alba. Se adauga zaharul si se mai bate pana ce se intareste bine si devin lucioase (secretul e sa rasturnati castronul si sa nu cada, atunci sunt gata) Se amesteca apoi galbenusurile cu apa si cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se pune faina in ploaie cate o lingura pe rand amestecand usor de jos in sus, se adauga zaharul vanilat si praful de copt. Se  da la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa o intindeti bine  si uniform cu lingura. Se lasa la cuptor 15 minute. Se scoate si asa calda se pune pe o folie de aluminiu, se taie in doua pe lungime si se ruleaza cu grija ca un sul, cu foaia de aluminiu inauntru, avand asa 2 rulade subtiri (daca va place o puteti lasa asa si faceti o rulada mare si sanatoasa). Se lasa la racit 

Se face crema : se monteaza frisca lichida cu mixerul si cand incepe sa se intareasca se adauga cacaoa. Daca va place puteti pune mai multa cacao sau puteti adauga si o lingura de nutella ...dupa gustul fiecaruia...

Se iau ruladele si se umplu cu frisca, se ruleaza, apoi se ung bine cu frisca pe dinafara (faceti cu mana ca e sfant..sau daca doriti cu un cutit) Odata unse pe toate partile, se rostogolesc bine prin nuca macinata sau prin alune nesarate macinate. Se pun si se strang bine in folie de ceolofan  si se dau 3 ore la frigider.

Se scot, se taie si se impresioneaza oaspetii, prietenii sau familia.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Mini-rulada cu ciocolata-0
Mini-rulada cu ciocolata-1

COMENTARII (10)

lilik

lilik 1

23.11.2012, 22:28

grozava rulada asta

lilik

lilik 1

23.11.2012, 22:29

Bun venit!!

Valclaudia

Valclaudia 1

19.12.2012, 18:34

foarte faina reteta ta! Bravo!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!