Mini-rulouri cu scortisoara

de _Alina_ in Dulciuri, 17 Sep 2012 | 3285 vizualizari

 

Va invit la o portie de mini-rulouri delicioase servite cu o cafea tare.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 750 g faina
  • 12 g drojdie
  • 500 ml apa calduta
  • 60 ml ulei de palmier
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Umplutura
  • ulei
  • zahar brun
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-rulouri cu scortisoara:

Aluat

1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut  15-20 min.

2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol.

3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta  energic.

4. Se lasa la dospit 1 si 1/2 h - 2 h.  Eu il folosesc aproape la orice de la pizza pana la cornuri si strudel. Este minunat.

Asamblare

1. Dupa ce aluatul a dospit, il taiem in parti egale si il intindem

2. Ungeti foaia de aluat cu putin ulei.

3. Se presara zahar brun si scortisoara peste foaia de aluat

4. Se ruleaza aluatul, se taie in bucati de 5 cm lungime, care se strag la unul din capete.

5. Puneti melcisorii intr-o tava si mai lasati 10 min  inainte de a da la cuptor.

6. Introduceti tava in cuptor 40 minute la 180 °C.

7. Cand scoateti de la cuptor, ungeti rulourile cu un amestec de apa si  zahar si acoperiti cu un prosop curat pentru 5 min. 

 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru aluat puteti inlocui apa cu lapte caldut (400 ml) si uleiul de palmier cu unt (50 g).

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-rulouri cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

lilik 1

18.09.2012, 23:57

grozave

mamaieelena 1

19.09.2012, 09:32

_Alina_ 1

20.09.2012, 08:22

tuturor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu scortisoara