Minitarte cu afine

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 10 Aug 2015 | 2617 vizualizari

 

Afine nu am mai mancat pana acum, dar sincer nu m-au impresionat, tot mai buna este zmeura. Afinele proaspete mi s-au parut un pic inecacioase si gretoase la un moment dat, dar in preparate sunt ok.
Aaa...ideea este ca am testat noile mele forme mici de tarta :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina;
  • 125 g unt rece;
  • un praf de sare;
  • un plic zahar vanilat;
  • 30 g zahar;
  • un galbenus.
  • Umplutura:
  • 120 g afine;
  • o lingura zahar;
  • o lingurita amidon.
  • In plus:
  • 6 forme mici de tarta cu diametrul de 9 cm;
  • unt pentru uns formele;
  • zahar pudra pentru decor.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu afine:

Aluat:

Faina se pune intr-un castron, iar in mijlocul ei se formeaza o adancitura. Se adauga untul dat pe razatoare, sarea, zaharul vanilat, zaharul si galbenusul. Se framanta din aceste ingrediente un aluat, se formeaza o bila din el, se pune intr-o punga si se baga la frigider pentru 30 de minute.

Umplutura:

Se pun afinele impreuna cu zaharul si amidonul intr-un ibric si se fierb la foc mic pana cand se leaga, apoi se lasa la racit.

Asamblare:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se ung formele de tarta cu unt, se intinde aluatul si se decupeaza exact pe forma, apoi se aseaza aluatul in forma. Se adauga umplutura si din aluatul ramas se decoreaza tartele dupa imaginatie.

Se baga tartele la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

Se decoreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

miki_a 1

11.08.2015, 00:29

Ai facut o bunatate de desert! Felicitari!

anca_rm 1

11.08.2015, 09:54

un desert bun si de sezon

Andra_Constantinescu 1

11.08.2015, 18:41

Multumesc ela, anca!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini Tarte cu ganache de ciocolata