Minitarte cu caramel

de gaby_gabytza in Prajituri, 26 Ian 2013 | 595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 6 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • 4-6 linguri apa rece
  • Umplutura
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina sau amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu caramel:

Amestecam ingredientele uscate, dupa care adaugam untul, ouale batute si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Invelim coca intr-o folie de aluminiu si dam la frigider 30 minute. Intindem coca intr-o foaie subtire si decupam cercuri mai mari ca forma la tarta. Asezam foile in forma de tarta si intepem cu furculita (eu le-am dat la frigider 15 minute). Incalzim cuptorul si punem tartele cca 15 minute sa se rumeneasca putin.

Crema: amidonul il amestecam cu putin lapte. Zaharul il punem intr-o cratita si il topim (avem grija sa nu se arda) adaugam laptele si amestecam continuu pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul si omogenizam. Lasam sa se raceasca.

Umplem tartele cu budinca de caramel si dam la rece (eu am topit 50 g ciocolata amaruie cu 50 g ciocolata alba si am pus deasupra la fiecare tarta)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Minitarte cu caramel 200015
retete culinare - Minitarte cu caramel 200016
retete culinare - Minitarte cu caramel 200017

COMENTARII (12)

gaby_gabytza 1

26.01.2013, 18:38

ms eduard

Rocsi 1

26.01.2013, 19:26

Vin maine dimi sa sevesc una!

gaby_gabytza 1

27.01.2013, 10:58

da rocsi te astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25