Minitarte cu cirese

de Julie in Prajituri, 7 Iun 2010 | 3652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar farin
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • o jumatate lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
  • 300-350 g faina
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • un plic de budinca
  • 350 g lapte dulce
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • PENTRU DECOR:
  • 0.5 kg cirese
  • o cana apa
  • o cana zahar
  • frunze de menta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu cirese:

Spalam ciresele ,le rupem coditele si le scoatem samburii.
Din o cana cu zahar si o cana cu apa  fierbem un sirop gros in care punem ciresele. Lasam sa dea in doua trei clocote apoi oprim focul.
Lasam ciresele sa se raceasca in sirop.

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Din aluatul potrivit de moale intindem o foaie mai groasa si taiem  forme rotunde.

Ungem formele de tarte cu ulei si le tapetam cu faina, apoi le garnisim cu aluat.Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita. Dam la cuptor pentru 15-20min.

Intru-un vas punem laptele cu praful de budinca si zaharul . Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul si esenta. Cu aceasta budinca umplem mintartele.

Deasupra repartizam ciresele pe care le scoatem  inainte din sirop si le lasam putin sa se scurga. Putem stropi fiecare tarta cu cateva picaturi din siropul in care au stat ciresele.

Decoram cu frunze de menta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Minitarte cu cirese 36232
retete culinare - Minitarte cu cirese 36233
retete culinare - Minitarte cu cirese 36234
retete culinare - Minitarte cu cirese 36235
retete culinare - Minitarte cu cirese 36236
retete culinare - Minitarte cu cirese 36237

COMENTARII (24)

Julie 1

15.06.2010, 08:34

Cum sa nu!

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 21:46

delicioase

Giana 1

29.05.2014, 13:47

Foarte dragute

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55