Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca

de Sidy in Prajituri, 27 Apr 2013 | 4246 vizualizari

 

Va poftesc la niste minitarte fragede, delicate si elegante( zic eu).
Pe cat de simplu sunt de facut, pe atat de delicioase sunt. Secretul sta in aluatul crocant dar si moale in acelasi timp, dulce si nu prea. Cu acest desert veti lasa mesenii cu gura cascata dupa ce vor gusta!Garantat...

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • apa rece

pentru umplutura:

  • 300 g capsuni
  • 250 ml frisca
  • 150 g Miez de Lapte
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • 1 borcan gem de capsuni

  decor:

  • capsuni cu frunzulite
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca:

Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare , apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei si taiat felii, omogenizam pina obtinem niste firimituri.

Adaugam oul si 1-2 linguri de apa foarte rece( cat cere aluatul) si framantam putin, dupa care acoperim aluatul cu folie si il dam 30 de minute la rece.

Intr-e timp ungem formele de minitarta cu ulei.

Dupa trecerea timpului, intindem aluatul subtire de vreo 3-4 mm si il taiem cu o forma rotunda .

Punem aluatul astfel obtinut in formele de minitarta, il presam putin pe margini , apoi punem cate o lingurita de gem(dulceata) de capsuni, in ele.

Dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ 20 de minute, pina se coace aluatul.

Dupa ce s-au copt toate minitartele le lasam sa se raceasca in forme apoi le scoatem.

Preparam crema .Batem bine frisca impreuna cu zaharul vanilat pina obtinem o spuma ferma.

Miezul de Lapte si capsunile le mixam cateva secunde pina se faramiteaza, apoi le adaugam la frisca batuta spuma. Amestecam  cu grija  si obtinem crema.

Cu ajutorul unui posh punem crema in minitartele racite.

Le ornam cu feliute de capsuni si cu frunzulite.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Tinem minitartele la rece cateva ore, inainte de a le servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu Ceva Fin Cremos si visine