Minitarte cu crema de patiserie si ananas

de adasev12 in Prajituri, 18 Noi 2011 | 4614 vizualizari

 

f bune si aromate...eu am folosit crema de patiserie cu preparare la rece, dar se paote face si de casa.

 

INGREDIENTE

  • pt 10 tartine:
  • 400  g faina
  • 125 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g unt rece
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • crema:
  • un plic de crema de patiserie
  • 300 ml lapte
  • + ananas taiat cubulete 50  g ciocolata  amara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu crema de patiserie si ananas:

Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, sarea, oul si untul rece taiat cubulete. Se amesteca totul foarte bine pana se omogenizeaza si se imparte apoi coca in 10 bucatele. Se pregatesc formele , se ung cu ulei si se infaineaza, apoi se pune in fiecare cate o biluta de aluat si se intinde bine, pana pe marginile formelor. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se coc cam 15-20 minute.

Crema se prepara la rece cu laptele, batandu-se cu mixerul pana devine o spuma densa. Cand sunt coapte tartele se scot din forme si se pune in fiecare tarta cate o lingurita de suc din compotul de ananas. Asta optional. Se lasa pana la racirea completa. Se umplu apoi cu crema, daca vreti sa iasa mai decorative puneti crema intr-un posh si le spritati apoi in forme diverse. Se orneaza cu bucati de ananas si cateva picaturi de ciocolata topita.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

optional se poate adauga la ornare si frisca.

2

tartele pot fi acoperite in intregime cu fructe si apoi cu gelatina transparenta

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu crema de patiserie si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

adasev12 1

19.11.2011, 09:54

mena, mirela, mai am si pt voi

adasev12 1

19.11.2011, 09:55

medioto....
miuta, cris...multumesc

Bunica 1

19.11.2011, 13:08

Mmmmm, bun, bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu vanilie si mousse de fructe de padure