Mini-tarte cu fructe

de Patricia Iordache in Prajituri, 27 Feb 2013 | 9171 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • - 100 gr margarina Unirea;
  • - 180-200 gr faina (vezi cata intra);
  • - 50 gr zahar;
  • - 1 ou;
  • - un praf de sare;
  • - 1/2 plic praf de copt (optional)
  • Ce ne trebuie pentru crema:
  • - 1 plic budinca de vanilie;
  • - 2 linguri de zahar;
  • - 400 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte cu fructe:

Cum preparam aluatul:  

Se amesteca margarina, zaharul, sarea, oul batut si se incorporeaza faina. Invelim aluatul in folie alimentara si il bagam la congelator pentru 20-30 minute ( nu mai mult).

Dupa ce il scoatem de la congelator, impartim aluatul in 12-15 bilute egale (depinde de masura formelor - eu am folosit forme cu diametru mic). Ungem formele cu unt, si asezam cat mai uniform aluatul in ele (lucram cu mainile).

Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc pentru a nu se umfla si bagam formele asezate pe o tava, la cuptorul incins la 180 grade pana capata o culoare aurie. Se lasa la racit, se umplu cu crema si se orneaza cu fructe (kiwi, ananas, piersici din compot etc).

Le lasam la frigider 2-3 ore pentru a se fragezi aluatul si apoi le papam.  

Cum preparam crema (budinca):  

Se prepara dupa instructiunile aflate pe spatele plicului de budinca, avand mare grija sa nu se afume sau sa faca cocoloase.

Important!! La umplerea minitartelor folosim budinca rece, ajutandu-ne de un posh cu varf stelat sau...daca suntem nerabdatori, le putem umple folosind o lingurita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu crema de pepene galben