Minitarte cu fructe

de diaconta in Dulciuri, 5 Aug 2014 | 4313 vizualizari

 

Parcă în perioada aceasta a anului,nu prea vreau deserturi cremoase,prefer prăjiturile crocante ori pufoase cu fructe.Mai ales că,acum putem profita de oferta bogată a pieţei în acest sens.Găsim fructe proaspete şi aromate.
Pentru aceste tarte am ales să folosesc vişine şi cireşe,mai ales că am mai pregătit o porţie de vişine pentru prăjituri.
O combinaţie minunată de blat sfărâmicios cu gustul dulce-acrişor al fructelor,pur şi simplu se topesc în gură.

 

INGREDIENTE

  • Pentru tarte:
  • 600 g faina
  • 250 g untura(sau unt,eu am folosit untura)
  • 4 galbenusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 6 linguri smântâna
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu lapte
  • 1 lingurita sare
  • Putina faina care se adauga pentru aluatul-topping
  • Pentru umplutura:
  • 400 g vişine şi cireşe fără sâmburi
  • Câteva boabe de zmeura
  • 100 g zahar gelifiant Margaritar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu fructe:

Pentru compozitia de tarte am amestecat toate ingredientele si am pus compozitia la frigider,pentru o ora.

Intre timp am pregatit umplutura.

Dupa ce am scos sâmburii vişinelor si cireşelor,le-am pus într-o cratita cu o lingura de zahar.Le-am lasat pe foc pâna s-au înmuiat putin,apoi am pus si restul de zahar si le-am mai fiert 10 minute.

Am lasat jeleul sa se raceasca.

Am scos aluatul de la frigider si am pus în formele pregatite,apasând aluatul pe marginea formelor pentru a avea o forma frumoasa la final.

Nu am uns formele deoarece,aluatul având untura în compozitie,nu se lipeste deloc de forme.

Am pastrat o parte din aluat ,la care am mai adaugat faina atât cât sa-l pot razui deasupra tartelor.

Am pus umplutura de fructe în fiecare forma,câteva boabe de zmeura,apoi am razuit deasupra aluatul ramas.Cam greu a fost,dat fiind ca era un aluat foarte moale.

Am asezat formele într-o tava,în care am pus hârtie de copt,am pus la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Verificati totusi cu o scobitoare pe marginea tartelor când sunt coapte.

Le-am lasat sa se raceasca,apoi le-am scos foarte usor din forme.

Daca doriti puteti sa le pudrati cu zahar.

Poftă bună !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu pere