Minitarte cu fructe a la Anisoara din Chisinau

de Bucataras in Dulciuri, 29 Apr 2009 | 6185 vizualizari

 

E clar. Anisoara gateste minunat. Retele ei sint foarte spectaculoase. Urmariti aceasta minitarta cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 300 gr. faina
  • 200 gr unt sau margarina cu grasime inalta
  • 100 gr de zahar pudra
  • 2 oua
  • sare putina
  • vanilina
  • forme pentru cosulete mici
  • Pentru crema
  • 0.5 l de lapte
  • 4 oua
  • 150 gr de zahar
  • 2 linguri cu faina
  • 150 gr de unt
  • vanilina
  • o lingura de suc de lamie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu fructe a la Anisoara din Chisinau:

Inainte de a prepara acest aluat e necesar ca toate produsele sa fie foarte reci. intr-un vas se amesteca cu o lingura de lemn foarte minutios margarina cu zaharul pudra, se adauga cite putin ouale, care au fost batute in alt vas cu sare , vanilina si faina cernuta in prealabil. Aceste componente se amesteca bine timp de 2-3 minute si se string bine intr.-un aluat ( nu se framinta bine ca un aluat obisnuit).


Dupa aceea se inveleste bine aluatul intr.-un celofan si se pune in frigider pe vreo 2-3 ore .


In acest timp se prepara crema pentru cosulete si fructele .


Se scoate aluatul odihnit din frigider si se imparte in 15 parti egale. Fiecare bucatica de aluat se apasa bine intre palme si se pune in cosuletele ( formele pt copt) . Aceste cosulete nu se ung cu nimic in prealabil, deoarece aluatul are deajuns grasime.


Se repartizeaza bine aluatul in cosulete si ramasitele se dau deoparte. Cu furculita se fac niste gauri la fundul fiecarul cosulet si se adauga fasole uscata pt ca sa-si mentina forma cosuletul. Se coc in cuptorul incins pina la temperatura de 180 grade timp de 15 minute. Se lasa sa se raceasca vreo 5 minute in formele in care sau copt si dupa aceea se scot cu mare atentie din forme.


Cosuletele se racesc bine, se umple fiecare din ele cu crema preparata, se orneaza cu fructe si se servesc imediat.


Se fierbe laptele, se raceste putin. Intr-un vas aparte se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, si undeva 1 pahar de lapte . Se amesteca bine si se toarna in laptele caldut.


Se pune la un foc mic, ca sa fiarba, dar va atrag atentia ca acesta crema se amesteca mereu cu o lingura de lemn, trebuie sa aveti rabdare. Amestecam pina cind se ingroasa.


Se scoate vasul de pe foc si se amesteca inca vreo 3 minute bine. In crema calduta se adauga untul, vanilina si sucul de lamie si se bat bine cu mixerul . Se acopera bine si se lasa la racit in frigider.

 

COMENTARII (3)

nadina73 1

18.09.2010, 00:32

nu vrea nimeni?eu da si las si

elena1988 1

04.03.2011, 17:03

adry88 1

03.06.2011, 21:09

extraordinar

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29

Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui

Ciorba de fasole...

ieri la 20:11