Minitarte cu piersici

de Sylvia in Prajituri, 21 Ian 2010 | 4368 vizualizari

 

Am fost foarte incantata cand mi-am gasit tava de minitarte in magazin, mi-am zis ca voi face o multime de retete….deocamdata nu am reusit sa fac decat o data dar sunt excelente si am gasit o reteta super asa ca v-o impartasesc.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru aluatul  de 6 minitarte  avem nevoie de :
  • 1 ou
  • 70 grame zahar
  • 125 grame unt
  • 250 grame faina
  • putina sar
  • o jumatate plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat.
  •  Pentru crema avem nevoie de  :
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 1 galbenus de ou
  • 250 ml lapte.
  • un compot de piersici
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu piersici:

 Pregatim formele de tarte ungandu-le bine cu un strat de unt, pentru reteta asta si punem cuptorul la preincalzit la 200 grade.

 Preparam aluatul amestecand pentru inceput oul cu zaharul pana avem o spuma pufoasa apoi adaugam untul la temperatura camerei  si apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine pana obtinem un aluat fraged si suplu. Intindem o foaie pe un stat de faina si taiem 6 cerculete mari cat sa acopere fiecare o forma de tarta ( masuram in prealabil si gasim apoi forma potrivita de taiat, eu am folosit un bol pentru decupare ) . Punem in fiecare forma un decupaj de aluat, il mulam bine si apoi facem mai multe impunsaturi cu furculita sa nu se ridice la copt.

   Eu am copt tartele la 200 de grade la mijlocul cuptorului pentru 15-20 minute, depinde de cuptor. Sunt coapte atunci cand devin aurii si misca in forma daca incercam sa le rotim cu o spatula, va dau acest indiciu pentru ca asa le testez eu. Eu nu pun niciodata boabe de fasole sau altceva care sa le tina lipite de forma, doar fac impunsaturile cu furculita si daca observ ca se ridica totusi la copt deschid cuptorul si le mai aplic o corectie cu furculita aluatul de tarte nu este foarte pretentios si nu are nimic daca deschidem cuptorul.

     Pana se fac tartele am pregatit crema. Intr-un vas care poate fi pus pe foc frecam galbenusul cu zaharul ( si cel vanilat ) pana devine o pasta omogena, apoi adaugam faina si subtiem cu laptele caldut. Se pune la foc mici si se amesteca pana se ingroasa, cand incepe sa clocoteasca luam de pe foc si mai amestecam putin pana se raceste crema. Puteti sa folositi si budinca de vanilie sau alte arome pentru a  umple tartele.

    Lasam tartele sa se raceasca, timp in care se raceste si crema si pregatim fructele pentru pus pe tarte. Eu am pus de aceasta data piersici decojite din compot si am decorat cu ceva coacaze rosii ce le aveam prin congelator, puteti sa puneti orice fructe in functie de preferinte.

Deasupra am turnat pe fiecare putina glazura transparenta pestru decor,  folosit un plic de glazura transparenta si apa rece si zahar conform indicatiilor de pe plic, le dau un alt luciu dar daca vreti puteti sa sariti peste aceasta etapa ca ies minunate si fara.  

     Minitartele sunt un desert delicios si lejer, aduc cu ele o aroma subtila de vanilie si amintirea unei zile de vara…..

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Minitarte cu piersici 14395
retete culinare - Minitarte cu piersici 14396
retete culinare - Minitarte cu piersici 14397

COMENTARII (12)

epurasha2bb 1

19.04.2010, 16:33

Sylvie am facut si le-am numit tarte Sylviene in cinstea ta, te astept sa le vezi!mersi de reteta inca o data!

elena1988 1

10.02.2011, 16:13

adry88 1

03.06.2011, 20:52

sunt super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25