Mini-tarte cu sparanghel

de Oana in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2011 | 5222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • un ou
  • 30 ml lapte rece
  • sare
  • Umplutura:
  • 12 fire de sparanghel proaspat
  • 250 g branza de vaci grasa
  • 50 ml lapte sau smantana
  • 2 oua
  • o ceapa rosie
  • 100 g kaizer
  • 100 g mozzarella/cascaval rase
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte cu sparanghel:

Se prepara mai intai aluatul. Se pune faina intr-un castron, un praf de sare, se sparge oul, se bate separat si se rastoarna in mijloc, se adauga laptele rece si untul taiat cubulete, la temperatura camerei. Se amesteca cu mana pana aluatul nu se mai lipeste de margini, presarand din cand in cand cate un praf de faina. Se imparte aluatul in 12 parti egale (am impartit mai intai in doua si apoi am format cate un sul si am taiat cu cutitul cate 6 bucatele egale). Se formeaza bilute din aluat si se preseaza pe rand in palma, formand un cerc de aluat cat sa imbrace forma unei briose. Se aseaza aluatul in forma, se ridica si pe pereti, apoi se inteapa cu furculita. Se pune tava in frigider pana se prepara umplutura.

Se taie partea lemnoasa a sparanghelului, se spala. Se fierbe putina apa cu sare, iar cand clocoteste se adauga sparanghelul si se opreste focul. Se lasa un minut, se scurge de apa si se clateste cu multa apa rece, lasandu-l apoi in apa rece.

Intr-un bol se amesteca branza de vaci cu laptele (sau smantana, eu am pus lapte) si ouale batute bine. Se adauga ceapa taiata solzisori fini, kaizerul taiat cuburi mici si mozzarella rasa (sau cascaval ras). Se adauga sare dupa gust. Se scurge bine sparanghelul si se taie partea de sus si se pune deoparte. Restul coditelor se taie marunt si se amesteca in compozitia de branza.

Se scoate tava cu aluat din frigider, se pun cate doua linguri de umplutura in fiecare mini-tarta iar deasupra un motz de sparanghel :) Se coc mini-tartele la foc mic spre mediu pana se incheaga bine compozitia si se rumeneste usor aluatul.

Se las sa se raceasca in forma, se pot servi calde sau reci. Eu le-am pus la frigider si le-am servit reci.

 

TIPS-URI

1

Kaizerul si ceapa pentru umplutura se pot cali usor in putin unt inainte de a fi amestecate in compozitia de branza.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini-tarte cu sparanghel 114559
retete culinare - Mini-tarte cu sparanghel 114560
retete culinare - Mini-tarte cu sparanghel 114561
retete culinare - Mini-tarte cu sparanghel 114562
retete culinare - Mini-tarte cu sparanghel 114563
retete culinare - Mini-tarte cu sparanghel 114564
retete culinare - Mini-tarte cu sparanghel 114565
retete culinare - Mini-tarte cu sparanghel 114566

COMENTARII (11)

Lau 1

11.07.2011, 13:41

bune

Oana 1

11.07.2011, 13:41

Multumesc

nina46 1

11.07.2011, 17:00

EXCELENT !!!!! ce delicatesa !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D