Mini-tarte cu struguri

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Dec 2010 | 3891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 100 g. unt
  • - 100 g. zahar
  • - 1 fiola esenta de vanilie
  • - 2 oua
  • - 120 g. faina
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 3 linguri lapte
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 3 linguri cu varf amidon
  • 200 ml lapte
  • vanilie
  • 5 g gelatina
  • 150 ml frisca
  • struguri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte cu struguri:

1.Aluatul:

Se freaca untul moale cu zaharul si esenta de vanilie;se adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.Se inglobeaza faina amestecata praful de copt si apoi lapte.Formele de tarta se ung cu unt si se tapeteaza cu faina.

In fiecare forma se pune cate o lingura cu varf din compozitiesi formele se baga la cuptorul preincalzit aprox. 20 min,pana se rumenesc.Se lasa sa se raceasca si se scot din forme.

2. Crema:

Laptele se pune intr-o cratita,la foc mic.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga vanilia si amidonul si se omogenizeaza.Laptele caldut se toarna in fir subtire peste crema de oua si se amesteca.Se transfera amestecul in cratita in care s-a incalzit laptele si se pune pe foc mic amestecand incontinuu pana se ingroase ca o budinca.Gelatina se hidrateaza 10 min,apoi se dizolva cateva secunde la microunde si se amesteca in crema de vanilie.Se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit.Frisca se bate tare si se amesteca cu crema rece.

3.Asamblare:

Crema se pune intr-un pos si se spriteaza pe tarte.Boabele de struguri se taie in 4 si se aseaza peste crema.Se pastreaza la rece.

TIPS-URI

1

Pentru ca alor mei nu le plac asa "uscate" am facut un sirop de zahar si le-am insiropat.:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine,zmeura si mascarpone