Mini-tarte cu vanilie si jeleu de fructe

de Angelina_Elena in Dulciuri, 21 Iul 2013 | 3120 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat 6 mini-tarte:

  • 80 g faina
  • 55 g unt rece
  • 30 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • 1 varf lingurita praf de copt

Budinca de vanilie:

  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 galbenus

Jeleu de cirese cu visine:

  • 1 mana cirese
  • 1 mana visine
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura si jumatate zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte cu vanilie si jeleu de fructe:

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea.

Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.

Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.

Aluatului rezultat i se da forma de bila, se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe masa infainata si decupam6 cercuri mari.

Tapetam o tava de briose cu hartie de copt, asezam aluatul in tava si il "aranjam" presand usor cu mana.

Dam poi tava la cuptorul preincalzit si o lasam vreo 15-20 de minute, pana se rumeneste usor.

Lasam mini-tartele sa se raceasca si pregatim budinca de vanilie.

Budinca de vanilie: intr-un ibric punem 200 ml laptele la fiert.

Intr-un bol amestecam amidonul, galbenusul, zaharul, esenta de vanilie si adaugam treptat laptele ramas.

Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam compozitia precedenta si amestecam la foc mic pana cand se ingroasa si prinde consistenta unei budinci.

Lasam sa se raceasca si pregatim jeleul.

Jeleu de fructe: intr-o craticioara punem fructele, zaharul, amidonul, apa si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa.

Cand budinca si jeleul s-au racit, umplem mini-tartele si punem peste fiecare cate 1 lingura de jeleu.

Dam la frigider pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu vanilie si jeleu de fructe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

21.07.2013, 19:48

Motanel

Angelina_Elena 1

21.07.2013, 19:48

Mamaie

Angelina_Elena 1

21.07.2013, 19:48

Madi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu frisca