Minitarte sarate

de janet in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2010 | 4109 vizualizari

 

Sint perfecte pentru o gustare luata in graba!

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pentru aluat:
  • -2 lingurite de drojdie uscata sau 40 gr,proaspata
  • -0 ceasca (200ml)de lapte
  • -1 lingura de zahar
  • -un pachet de margarina
  • -un praf de sare
  • -faina cit sa iasa un aluat ca de paine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte sarate:

Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pina se lichefiaza dupa care adaugam laptele caldut.

Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )si apoi adaugam si zaharul.

Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cind s-a topit o punem peste drojdie si lapte si incepem sa incorporam faina si sarea.

Cum am spus sa iasa un aluat ca de paine. Framintam bine si punem la frigider o ora.

Cit timp aluatul se odihneste, pregatim umplutura pentru mini tarte


Eu am pregatit asa:

-telemea de oi

-ciuperci

-kaizar

Le-am taiat pe toate marunt si le-am amestecat.


Dupa cum vedeti nu am dat gramaje la umplutura, pentru ca fiecare face dupa cum are formele(mai mari sau mai mici)te poti juca cu proportiile.



Dupa ce a trecut timpul de odihna al aluatului,il impartim in 2-3 bucati si sucim cite o foaie nu prea subtire.

Eu mini tartele astea le-am copt in forme de briose(fara hirtie de copt).

Stiind cit este forma de mare ,am decupat aluatul cu gura unei cani, apoi am captusit formele cu el si am pus umplutura.

Dupa ce am pus umplutura , am sucit o alta foaie pe care am decupat-o cu o forma de floare. Am acoperit minitartele si am uns cu ou batut.

Am dat apoi la cuptorul de dinainte incins si le-am lasat(la foc mediu)pina s-au rumenit frumos, cam 30 de min. Cind au fost gata,le-am scos cu grija,le-am pus pe o farfurie si gata gustarea!

Va asigur: sunt grozaveee

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Minitarte sarate 23651
retete culinare - Minitarte sarate 23652
retete culinare - Minitarte sarate 23653

COMENTARII (5)

janet 1

26.03.2010, 12:56

Va multumesc! sa stiti ca aluatul este foarte fraget si din el poti prepara si alte bunatati.

alinaraluca2000 1

26.03.2010, 19:48

imi plac foarte mult minitartele tale

theodora 1

27.03.2010, 23:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!