Minitort bavarez rasturnat

de Anamaria7 in Prajituri, 25 Mar 2011 | 5531 vizualizari

 

Pornind de la o reteta de-a Laurei Adamache, dusa la capat cu ustensile de camin :))

 

INGREDIENTE

  • 150gr biscuiti simpli, dulci
  • 50ml unt topit
  • 350ml frisca
  • 80gr zahar+1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 50gr ciocolata cu lapte, rasa
  • 12gr gelatina maruntita
  • 1 lgt amidon
  • 3 galbenusuri
  • sucul de la o jumatate de portocala
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitort bavarez rasturnat:

Eu mi-am cumparat patru forme de unica folosinta, de cca 10cm x 15cm. Am pus folie transparenta inclusiv pe pereti pe 3 dintre ele, pe una am uns-o cu putin ulei (inca nu am scos-o pe aceea, sunt curioasa cum va merge - trebuie tinuta in apa fierbinte forma pentru a se desprinde mai usor tortuletul).

Gelatina se pune la inmuiat intr-un pahar cu apa rece, iar laptele la incalzit. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul, apoi adaugam esenta si amidonul. Cand laptele e cald, il turnam in fir subtire peste amestecul de galbenusuri amestecand incontinuu, apoi punem vasul pe foc mic pana se incalzeste bine, dar nu trebuie sa fiarba si nici sa se ingroase pentru ca urmeaza sa punem gelatina.

Dupa ce gelatina s-a hidratat, punem paharul intr-un vas mai maricel cu putina apa si tinem pe foc pana ce gelatina se topeste, dar avem grija sa nu fiarba. O turnam peste crema si amestecam bine, apoi impartim crema in doua si adaugam ciocolata intr-o jumatate si sucul de portocala in cealalta. Mixam bine pana se uniformizeaza. Lasam ambele la racit.

Intre timp:

- batem frisca (eu n-am mixer in camin, am facut muschi, nu gluma, mixand-o cu telul :)) );

- sfaramam biscuitii bine si ii amestecam cu untul topit; amestecul trebuie sa se tina daca il strangem intre degete; presam cateva linguri in fiecare forma.

Apoi incorporam frisca cremelor, o jumatate din cantitate pentru fiecare.

Asezam un strat de crema de ciocolata in fiecare forma, le tinem 5min la frigider, apoi le scoatem si turnam si cealalta crema. Putem incerca si cu mai multe straturi :)

Tinem formele la frigider pana a doua zi, iar la servire rasturnam cu grija pe farfurii.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Minitort bavarez rasturnat-0
Minitort bavarez rasturnat-1
Minitort bavarez rasturnat-2
Minitort bavarez rasturnat-3
Minitort bavarez rasturnat-4
Minitort bavarez rasturnat-5
Minitort bavarez rasturnat-6
Minitort bavarez rasturnat-7
Minitort bavarez rasturnat-8
Minitort bavarez rasturnat-9

COMENTARII (13)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

25.03.2011, 22:12

gustos!!!!!!

lilik

lilik 1

26.03.2011, 01:09

bun bun

deyutzky

deyutzky 1

26.03.2011, 01:22

frumosss si gustosss la fav, clar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!