Mini-tort cu kiwi

de Dulceatadetrandafiri in Torturi, 9 Apr 2011 | 3526 vizualizari

 

Un desert cremos, racoritor si proaspat.

 

INGREDIENTE

Pentru 5 mini-torturi:
  • 300 gr branza de vaci slaba
  • 200 de gr de fursecuri de diferite sortimente (dar fara umplutura)
  • 80 gr unt
  • 4 oua
  • 2 plicuri de gelatina
  • 100 gr zahar
  • 100 gr zahar pudra
  • o lingura de cacao
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 6 kiwi sau mai multe
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tort cu kiwi:

Intai de toate, inarmeaza-te cu trei sticle de plastic de 2 L. Tai din ele, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, cinci forme cat mai egale, de aprox. 9 cm latime, ce vor deveni peretii "detasabili" ai fiecarui tort. Fiecare forma de plastic o asezi intr-o farfurie, iar pe fundul fiecarei farfurii presezi cu o lingura compozitia rezultata din amestecul fursecurilor cu cacaua si untul topit (la bain-marie). Pui farfuriile la frigider si te apuci de crema.

Albusurile le bati spuma impreuna cu zaharul tos. Intr-o oala pusa la bain-marie amesteci galbenusurile oualelor cu zaharul pudra si cel vanilat, nu prea mult ca sa nu se inchege galbenusurile. Adaugi branza de vaci si albusurile batute spuma, gelatina pregatita dupa instructiuni (dar cu foarte putina apa), amesteci bine si torni peste baza de fursecuri. Lasi la frigider cateva ore inainte de a servi desertul.

Cand vine momentul servirii lui, cu o foarfeca tai "inelul" de plastic din jurul prajiturii si il dezlipesti cu grija. Daca gelatina e bine inchegata, plasticul va iesi fara probleme, trebuie doar sa actionezi delicat.

Tai trei kiwi in jumatati stelate si folosesti cinci dintre ele pe post de ornament principal. Restul fructelor le tai felii si decorezi dupa plac. Poti servi cu frisca si fructe de kiwi taiate separat pentru cei care doresc un supliment. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini-tort cu kiwi 97414
retete culinare - Mini-tort cu kiwi 97415

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

11.04.2011, 08:59

adry88 1

01.06.2011, 10:54

delicios

Bya Ralu 1

02.07.2013, 21:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L